Annonce:
Annonce:

Terrorplan markerer ændring i truslen

Den aktuelle terrorsag afviger på flere måder fra andre sager i de senere år. Tidligere PET-chef taler om en skærpet situation.

Annonce:
Følg Krimi

Afsløringen af konkrete planer om et terrorangreb og anholdelsen af to terrormistænkte i USA er en markant ændring af truslen imod Danmark. Det vurderer den tidligere operative chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen.

Hvor en række af de senere års terrorsager på dansk grund har handlet om herboende personer, som blev mistænkt for at planlægge aktioner, så er der her tale om udlændinge med konkrete planer, som de angiveligt var i færd med at udføre.

- Sagen her afviger på flere måder. For det første er der et konkret mål, det har der ikke været i de andre sager, og det er afgørende. For det andet er det ikke såkaldte 'homegrown' terrorister, men udefra kommende som er styret fra al-Qaeda i Pakistan. Det er et egentligt paradigmeskift. Det er ikke længere uafhængige enheder uden ledelse, men styret derudefra, siger han.

Situationen i Danmark skærpet
På den baggrund opfatter han situationen og truslen imod Danmark som skærpet.

- Man må sige, at situationen er alvorligt skærpet. Det er nemmere for efterretningstjenesterne at overvåge potentielle terrorister på dansk grund. Men her er man totalt afhængig af andre efterretningstjenesters øjne og ører, siger han.

Samtidig understreger han dog også, at samarbejdet med de andre efterretningstjenester virker.

- Der er ikke sket terroranslag siden angrebet i London den 7. juli 2005. Det er svært at være terrorist i det vestlige rum, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: