Annonce:
Annonce:

Terrorsigtet filmede dansk synagoge

Terrorgruppen Lashkar-e-Taiba havde bedt terrormistænkt amerikaner om at spionere mod synagoge i Købehavn

Annonce:
Følg Krimi

Da den terrorsigtede David Coleman Headley tidligere i år rejste til Danmark, spionerede han ikke kun mod Morgenavisen Jyllands-Postens redaktioner i Viby J. og København.

Den 49-årige amerikanske muslim har fortalt forbundspolitiet FBI, at han også filmede en synagoge i det indre København.

Headley har fortalt, at videosekvenserne af synagogen blev optaget efter direkte ordre fra den pakistanske terrorgruppe Lashkar-e-Taiba.

Headley har også forklaret, at Lashkar-e-Taiba troede at Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose er jøde. Det er dog ikke tilfældet.

Filmede soldater
Mens Headley i januar og juli gik rundt i Købehavn med sit videokamera filmede han også Hovedbanegården samt en gruppe soldater, som han troede var en reaktionsstyrke i tilfælde af et terrorangreb mod Jyllands-Postens redaktion i hovedstaden.

Det fremgår ikke af anklageskriftet mod Headley, hvor i byen soldaterne befandt sig. Det er heller ikke oplyst, hvilken synagoge, den amerikanske konvertit filmede.

Gruppens aktion mod Morgenavisen Jyllands-Posten havde kodenavnet ’Mickey Mouse Project’.

Tegner skulle dø
Ifølge anklageskriftet har Headley erkendt, at terrorplanerne gik ud på at angribe avisens bygninger og dræbe kulturredaktør Flemming Rose og tegneren Kurt Westergaard.

David Coleman Headley blev anholdt i USA den 3. oktober. Hans medsammensvorne, den canadiske statsborger Tahawwur Hussain Rana, blev arresteret den 18. oktober.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: