Annonce:
Annonce:

Irakisk bedrager slipper for straf

Irakisk bedrager betaler mellem 500.000 og én million kr. tilbage til kommune

Samia Aziz Mohammad modtog 700.000-800.000 kroner i sociale ydelser i Danmark, mens hun tjente millioner som medlem af Iraks parlament. (Foto: Finn Frandsen)
Samia Aziz Mohammad modtog 700.000-800.000 kroner i sociale ydelser i Danmark, mens hun tjente millioner som medlem af Iraks parlament. (Foto: Finn Frandsen)
Annonce:
Følg Krimi

Modtageren af Venstres Frihedspris - den dansk-irakiske toppolitiker og socialbedrager Samia Aziz Mohammad - har betalt mellem 500.000 og én million kroner tilbage til Næstveds kommunekasse.

Det oplyser kommunaldirektør i Næstved Jens Christian Birch til Ekstra Bladet tirsdag.

– Men da det er en personsag, kan jeg ikke komme beløbet nærmere, forklarer han.

Beløbet har hun ulovligt modtaget som dansk førtidspensionist, mens hun årligt har tjent 1,4 millioner skattefrie kroner som medlem af det irakiske parlament i Bagdad siden begyndelsen af 2005.

Tilbagebetalingen kommer efter Ekstra Bladet i august kunne afsløre hendes hemmelige dobbeltliv. Alene i løn fra Irak har hun tjent 5,5 millioner kroner skattefrit siden 2005.

I samme periode har hun modtaget 700-800.000 kroner i førtidspension og andre sociale ydelser i Næstved.

Annonce:

Dermed stod hun over for en straffesag for socialbedrageri og skattefusk, hvilket i august blev krævet af blandt andre beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

Men Næstved Kommune har valgt ikke at politianmelde hende, forklarer kommunaldirektør Jens Christian Birch.

– Det skyldes, at hun har betalt pengene tilbage og har samarbejdet om at få alle oplysninger frem, siger han og vil ikke kommentere sagen yderligere med henvisning til sin tavshedspligt, siger han til Ekstra Bladet

Beslutningen om ikke at politianmelde Samia Aziz kommer bag på formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF):

– Det er en helt urimelig særbehandling af en person, der i stor stil har misbrugt det sociale system. Det er alt for billigt sluppet og hvad med andre i samme situation. Kan de også bare hævde, at de ikke kendte reglerne? Det her vil jeg tage op med beskæftigelsesminister Inger Støjberg, siger Skaarup.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Samia Aziz, der dog stadig efterforskes af Skat med henblik på en sag om skatteunddragelse.

Annonce:

I irakiske medier bruger Samia Aziz nu Næstved Kommunes skriftlige tilsagn om at slutte sagen uden politianmeldelse til at rense sig selv i den irakiske offentlighed.

Læs mere i Ekstra Bladet tirsdag

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: