Unges ferieaktivitet: Hærværk

Tre gange på en uge har politi og brandvæsen i Midt- og Vestsjælland rykket ud til brændende biler. De unge har åbenbart ikke andet at lave, lyder det fra politiet

Unge hærværkstosser leget med ild i efterårsferien. (Foto: Jens Nielsen)
Unge hærværkstosser leget med ild i efterårsferien. (Foto: Jens Nielsen)

Det er ikke kun i de større byer, at der blandt unge mennesker er gået sport i at brænde ned, hvad vi andre bygger op, så at sige.

Politi og brandvæsen i Kalundborg måtte sent i aftes rykke ud til særdeles groft hærværk, da der var blevet sat ild til en bil.

- Man har brugt den fremgangsmetode, at der er blevet kastet en sten gennem den ene siderude, hældt brandbar væske ind af vinduet, og sat ild til det, siger vagthavende hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Fokus på ferieramte unge
- Bilen er næsten udbrændt, og desuden er to andre biler beskadiget, fordi ilden fik fat i dem også, siger den vagthavende til ekstrabladet.dk.

Gerningsmændene bag forbrydelsen er endnu ukendte, ligesom der mangler et motiv. Men politiet har nu alligevel en kvalificeret teori om, hvad der er foregået.

- Kan man forestille sig, at der er tale om unge, der keder sig i ferien?

- Nu lægger du jo ord i munden på mig, men ja, du rammer vist hovedet på sømmet. Nu er det her sket tre gange på en uge, så det er klart, at vores fokus er på de unge mennesker, der har ferie netop nu, siger den vagthavende.

- Vi håber naturligvis på at få dem stoppet så snart som muligt, siger han.

Gode alternativer til pyromani
I går udbrændte fire biler i den københavnske bydel Sydhavnen. Også her mangler politiet et oplagt motiv.

Læs: Biler i brand i Københavns Sydhavn.

Til de unge mennesker, der måtte være i tvivl om, hvad man kan lave i efterårsferien - udover at brænde andre menneskers ejendom af - bringer vi her en artikel proppet med gode ideer. Så skulle feriens sidste weekend være reddet for alle.

Læs: Det kan du lave i efterårsferien.