Skinheads sigtet for 25 mord på udlændinge

Skinheads vil vælte den russiske regering – henrettede sine egne for forræderi og parterede lig. ADVARSEL: EKSTREMT VOLDSOMME BILLEDER

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Vil du være en skinhead? Så se, hvad vi gør med forrædere, siger en ung mand, kun 20 år gammel, mens han tager en køkkenkniv og skærer et øre af et lig, der ligger i et badekar. Den unge bøddel synger den populære russiske sang 'Hvor begynder vores Fædreland!', mens han bagefter dolker kroppen i brystet flere gange og til sidst skærer halsen over på liget – fra øre til øre – for at hugge hovedet af.

- Du ser lækker ud, er du stadig i live, dit dumme svin? – spørger bødlen retorisk, mens han løfter hovedet op foran et kamera.

Putins Rusland
Det er ikke en bestialsk scene fra en Hollywood horrorfilm. Det er derimod Putins Rusland, som det tager sig ud i dag. Videoen er et rædselsfuldt bevis for regulære mord begået af en bande russiske national-socialister – skinheads – som nu er sigtet for mindst 25 mord på udlændinge og i øvrigt for et kupforsøg.

Rådgiver til parlamentet
Ifølge det største russiske dagblad KP blev denne bande af unge mordere, kendt som Ruslands national-socialistiske forening, stiftet af Dmitrij Rumjantsev, en fremtrædende rådgiver ved det russiske parlament, Dumaen. I flere år har banden haft egen hjemmeside og netavis – angiveligt godkendt af myndighederne.

Kup-planer
Det er stadig uklart hvem der finansierede skinhead-banden med afdelinger over hele Rusland, men politiet har oplysninger om, at det handler om en gruppe meget rige og indflydelsesrige forretningsfolk og embedsmænd, som står bag. Ifølge det russiske dagblad skulle skinheads bruges til at lave et politisk kup og vælte den russiske regering. Ethvert medlem af banden blev forsynet med et Visa-kort og fik en månedsløn på 25-30.000 rubler, svarende til over 5 000 kr. – det er en dobbelt månedsløn i Rusland i dag.

Politiet har beslaglagt våben, sprængstof og hjemmelavede bomber under ransagning af skinheads-hovedkvarteret i nærheden af Moskva.

Oplysninger om retssagen mod de russiske skinheads og videoen – som bevis for forbrydelser - blev lagt på www.kp.ru i aftes.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri