Plattenslager politianmeldt

Århus kommune har politianmeldt den irakiske flygtning Talaat Sayfaddin efter Ekstra Bladets afsløringer

Talaat Sayfaddin blev mandag politianmeldt, fordi han ved siden af sin danske førtidspension tjener kassen i Irak. (Foto: Kurdistans Parlament)
Talaat Sayfaddin blev mandag politianmeldt, fordi han ved siden af sin danske førtidspension tjener kassen i Irak. (Foto: Kurdistans Parlament)

Århus Kommune besluttede mandag at politianmelde den irakiske flygtning Talaat Sayfaddin, der både modtager førtidspension i Danmark og en høj løn som medlem af det kurdiske selvstyreparlament i Nordirak.

Det oplyser socialdirektør Erik Kaastrup-Hansen fra Århus Kommune.

Anmeldelsen til Østjyllands Politi kommer efter Ekstra Bladet i går kunne afsløre, hvordan 56-årige Talaat Sayfaddin fra Tilst i fem år har hævet en løn på mindst 23.000 skattefri kroner om måneden fra parlamentet plus et hav af frynsegoder samtidigt med, at han har fået førtidspension.

Også i Albertslund Kommune overvejer man en politianmeldelse efter, at Ekstra Bladet i søndags kunne afsløre, hvordan den 52-årige Balen Mahmood ligeledes gennem fem år har fået sociale ydelser som supplement til sin topløn fra det kurdiske parlament.

Borgmester, Finn Aaberg (S), oplyser, at han har overdraget sagen til socialforvaltningen, der forventer at komme med en redegørelse i dag, tirsdag. Herefter vil man tage stilling til om, der skal komme et krav om tilbagebetaling og en eventuel politianmeldelse af Balen Mahmood.

Læs mere i Ekstra Bladet tirsdag