Annonce:
Annonce:

Bagger: - Ja, det var mig...

Ja, det var mig, der skrev under. Nej, Jensby vidste det ikke. Ja, handlen er bare et stykke blankt papir...

Stein Bagger er stadig veltrimmet, men de store bodybuilder-muskler spiller ikke som før, i dag hvor han sidder på anklagebænken i Lyngby Ret. Her ankom han tidligt i morges for at tilstå, tilstå og atter tilstå... (Foto: Kristian Linnemann)
Stein Bagger er stadig veltrimmet, men de store bodybuilder-muskler spiller ikke som før, i dag hvor han sidder på anklagebænken i Lyngby Ret. Her ankom han tidligt i morges for at tilstå, tilstå og atter tilstå... (Foto: Kristian Linnemann)
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I LYNGBY (ekstrabladet.dk): Endelig! Sagen mod Stein Bagger er endelig blevet skudt i gang. Klokken 9.05 indledte dommeren i Lyngby Ret en af danmarkshistoriens største retssager.

På trods af sin fortid som stor og veltrimmet bodybuilder er det på alle måder en meget mindre Stein Bagger, der sidder i retten i dag. De små Speedos er nu blevet afløst af et mørkt nålestribet jakkesæt tilsat lyseblå skjorte og blanke sko, og selvom kroppen nok stadig er veltrimmet, er det efterhånden slut med at spille med musklerne.

Fistelstemme i vidneskranken
På stolen bag vidneskranken forsøger den 42-årige Bagger velvilligt og med meget lys stemme at forklare anklager og dommer - og ikke mindst den fyldte skare af tilhørere - om sit økonomiske spin gennem de sidste fire år, som beløber sig til op mod 870 millioner kroner.

Annonce:

Og noget kunne tyde på, at Bagger har valgt at lægge hele kortbunken på bordet og løfte svindlerbyrden fra sine skuldre - helt i tråd med det samarbejde, han har haft med Bagmandspolitiet i forhold til opklaringsarbejdet det sidste halve år - og gennem retssagen kommer til at gentage sig selv adskillige gange.

Det er kun papir
- Ja, jeg erkender forholdet. Ja, det var mig, der skrev under for Jensby. Nej, Jensby vidste det ikke. Ja, jeg har lavet en falsk opstilling. Ja, programmerne findes, men brugsretten findes ikke. Ja, jeg tog imod svindelpenge fra Ljungman. Ja, det var åbenlys svindel.

- Så det her er altså ingenting, er det korrekt?

- Det er korrekt. Det er ikke eksisterende, og i princippet er det her kun papir, svarer Stein Bagger ærligt på anklager Per Justesens mange spørgsmål.

Annonce:

Overskud til smil
Stein Bagger virker forberedt til retssagen. På hans bord ved siden af forsvarer Lars Kjeldsen står tre blå ringbind sirligt linet up. Selv har Bagger papirer i chartek liggende foran sig i vidneskranken, og her står også seks hvide ringbind fyldt med dokumenter fra anklagemyndigheden klar, så Bagger kan slå op i dokumenter, som sagen skrider frem. Og under bare det første af de i alt 61 forhold i retsmødebegæringen har it-direktøren selv bidraget med at udføre bilag i sagen.

- Nu kender du til resten af begæringen, sagde Per Justesen i en sidebemærkning.

- Ja, det gør jeg, slog Stein Bagger fast med et tydeligt smil i stemmen.

Omvendt synes der ikke at være mange smil til overs hos Stein Baggers kone, Anette Uttenthal, som også sidder med i retssalen og følger sin mands fortælling om svindeleventyret fra første række.

Der er i alt 61 forhold i retsmødebegæringen. Det første forhold alene har taget én time at gennemgå.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: