Stjal beviser i Anni Fønsby-sagen

Ekstra Bladet afslører: Tyve rendte med tre bærbare computere, GPS’er, politiskilt og politiets efterforskningsmateriale

Bevismateriale, der indgår i sagen mod Anni Fønsby, er blevet stjålet. (Foto: Mogens Flindt)
Bevismateriale, der indgår i sagen mod Anni Fønsby, er blevet stjålet. (Foto: Mogens Flindt)

Politiet står nu med en lang næse i rufferisagen omkring Anni Fønsby.

Ekstra Bladet kan nemlig i dag afsløre, at bevismateriale, der indgår i efterforskningen i sagskomplekset omkring brystbombens mulige involvering i forskellige bordeller rundt omkring i landet, er blevet stjålet. Og det kan gå hen at blive en rigtig pinlig sag, hvis beviserne havner i de forkerte hænder. Ikke mindst, hvis computerne gemmer kundekartotek eller intime billeder.

Torsdag aften var der indbrud i den tjenestebil, som kriminalkommissær Kurt Kragh fra Rigspolitiets Rejsehold kører i. Indbruddet skete i Vejle omkring klokken 18, mens kriminalkommissæren og en kollega var ganske tæt på den civile politibil.

Tyvene smadrede sideruden i bilen, formentlig fordi man kunne se en GPS’er i forruden og en computertaske i bilen. I bagagerummet fandt tyvene også to andre bærbare pc’er, og desuden løb tyvene med en stribe andre forskellige ting. Heriblandt Kurt Kraghs politiskilt.

Helt tilfældigt
Da Ekstra Bladet i går talte med hovedpersonen selv, henviste han vores spørgsmål til vicepolitiinspektør Kim Kliver, chef for Rigspolitiets specialenhed for organiseret kriminalitet, NEC.

– Det er rigtigt, at der har været indbrud i en tjenestebil, som du beskriver, og vi er enormt ærgerlige over denne hændelse, siger Kim Kliver.

– Tror I, tyvene bevidst er gået efter den bil, fordi der var det bevismateriale i?

– Nej det har vi ikke nogen grund til at tro. Det virker helt tilfældigt, siger Kim Kliver.

Efterforskningsleder Steen Edeling fra Sydøstjyllands Politi forklarer, at der gennem den seneste tid har været en lang række indbrud i biler i hans område. Indbrud, som politiet mistænker østeuropæere for at stå bag.

Returner tingene
– Vi advarer alle folk mod at lade en GPS’er eller andre værdigenstande være synlige i bilen. Jeg tror, det er på grund af den GPS’er, at de bryder ind, siger Steen Edeling. Han håber meget på, at tingene bliver fundet, så politiet kan komme videre med deres efterforskning i den store rufferisag.

– De tyve kan ikke være i tvivl om, at de har begået et indbrud i en politimands bil. Jeg vil gerne opfordre dem til at smide politiskiltet i en postkasse og lægge computerne foran vores politistation, siger efterforskningslederen optimistisk. Han pointerer, at det er forbudt at legitimere sig med et politiskilt, som ikke er ens eget.

Læs meget mere i Ekstra i dag.Køb avisen her