Politiet leder efter flere folk i PKK-sag

Ud over de otte, der i ugens løb blev anholdt for terrorstøtte til PKK, leder politiet efter to personer

Følg Krimi

Står det til Københavns Politi, så skal yderligere to personer bag tremmer i sagen om økonomisk støtte til den kurdiske bevægelse PKK, der af blandt andre EU og USA anses for at være en terrororganisation.

Ifølge Ritzaus oplysninger er to personer blevet fængslet in absentia. Det vil sige uden at være til stede ved det grundlovsforhør, der sluttede natten til fredag.

Til stede ved grundlovsforhøret var der otte sigtede. En blev løsladt, mens resten blev varetægtsfængslet i foreløbig 25 dage, hvor de 11 første dage skal foregå i isolation.

Derudover erfarer Ritzau, at politiet har to personer i kikkerten, og med den såkaldte fængsling in absentia fik ordensmagten rettens ord for, at mistankegrundlaget mod dem er i orden.

Hos politiet forholder efterforskningsleder Jens Møller sig dog tavs til Ritzaus oplysninger.

- Ingen kommentarer. Det kan vi hverken be- eller afkræfte, siger efterforskningslederen.

Med en varetægtsfængsling in absentia har politiet nu mulighed for at efterlyse de pågældende personer internationalt.

Det betyder, at de for eksempel ikke ville kunne slippe gennem en paskontrol uden at blive anholdt med henblik på udlevering til Danmark.

De otte personer, der var til stede ved grundlovsforhøret torsdag og natten til fredag, er sigtet for at støtte en terrororganisation efter straffelovens paragraf 144 b.

Mændene har ifølge politiet i perioden 2009 til 2012 deltaget i indsamling og formidling af op mod 140 millioner kroner, som er endt hos PKK.

Sagen udspringer af efterforskningen mod den kurdiske tv-station ROJ TV. Den blev i januar kendt skyldig i at være talerør for PKK. Den dom er anket til Østre Landsret.

PKK, der også kaldes Kurdistans Arbejderparti, figurer på flere landes lister over terrororganisationer. Blandt andet optræder PKK på EU's terrorliste.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind