Voldtog 10-årig: Var børnesoldat i Somalia

Var med i gruppe, der voldtog og piskede vantro i Somalia - i dag falder dommen for voldtægt af 10-årig

Den 17-årige dreng, der er skyldig i den frygtelige voldtægt af en 10-årig pige i Gullestrup, har en grusom forhistorie.

Drengen flygtede sammen med sin lillebror fra koranskole i Somalia, hvor deres mor havde placeret dem, hvorefter han sluttede sig til en al-Qaeda-gruppe og blev børnesoldat i 2011. Her overværede han angiveligt, at vantro blev pisket og lemlæstet i Somalia.

Det fortalte drengens forsvarer Jeppe L. Jepsen, at hans klient tidligere har forklaret, ifølge aoh.dk.

De to brødre flygtede efter to-tre måneder, og mens lillebroren blev kidnappet, fik den 17-årige hjælp til at komme tilbage til Danmark.

Læs også:

Gullestrupsagen: Tvivl om straf til ung sex-forbryder

Den 17-årige somaliske dreng får i dag ved retten i Herning sin straf for voldtægten af den blot 10-årige pige og voldtægtsforsøg mod en ni-årig pige samt voldtægtforsøg mod en 18-årig kvinde.

Den uhyggelige voldtægt af den 10-årige pige skete lørdag den 19. november sidste år i et skovstykke ved Lyngens Kvarter i Gullestrup udenfor Herning.

Den unge mand truede to piger på ni og ti år til at gå med sig. Det lykkedes den 9-årige at flygte, mens gerningsmanden voldtog den 10-årige.

Allerede i juni i år blev den 17-årige dreng kendt skyldig i sagen, men selve strafudmålingen blev udsat, fordi den unge somalier efter en anbefaling fra Ungesamrådet i Region Midtjylland muligvis kunne komme i betragtning til en såkaldt socialpædagogisk behandlingsdom.

Men da sagens anklager Jacob Balsgaard krævede minimum fire til seks års fængsel, bortfaldt betingelserne for en socialpædagogisk behandlingsdom, der maksimalt kan være på tre år.

Retten i Herning bad derfor Retslægerådet om en ny udtalelse om, hvorvidt den 17-årige somalier er egnet til almindelig straf.

Læs også:

Gullestrupsagen: Tvivl om straf til ung sex-forbryder

Forsvar og anklager skal i dag fremlægge dokumentation og procedure, inden retten senere i dag kommer med strafudmålingen.