Ekstra Bladet får kritik for Daniel Carlsen-artikel

Pressenævnet kritiserer Ekstra Bladet for at bringe en krænkende oplysning om, at Daniel Carlsen har været frontfigur for voldelige grupper.

Ekstra Bladet har fået kritik af pressenævnet for at kalde Daniel Carlsen 'frontfigur i flere racistiske og voldelige grupper.' (Privatfoto)
Ekstra Bladet har fået kritik af pressenævnet for at kalde Daniel Carlsen 'frontfigur i flere racistiske og voldelige grupper.' (Privatfoto)
Følg Krimi

Ekstra Bladet omtalte i marts 2012 en demonstration i København.

Lederen af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, var inviteret til at deltage i et debatmøde hos Venstres Ungdom. Daniel Carlsen er kendt som hørende til den yderste højrefløj og er stifter og leder af Danskernes Parti.

Personer fra venstrefløjen demonstrerede mod, at Daniel Carlsen fik taletid. Det kom til et sammenstød mellem demonstranterne og politiet.

I Ekstra Bladets omtale skriver avisen, at Daniel Carlsen har været (citat): "frontfigur i flere racistiske og voldelige grupper. Daniel Carlsen har klaget til Pressenævnet. Under nævnets sag kom det frem, at Ekstra Bladet baserer sin oplysning om tilknytningen til voldelige grupper på Dansk Institut for Internationale Studiers hjemmeside www.holocaust.dk. Her påstås det, at Daniel Carlsen er "tilknyttet" hooligangruppen White Pride. Daniel Carlsen har tidligere fået en betinget dom på tre måneder for en hændelse, hvor der blev malet nazistisk graffiti. Han var til stede sammen med personer med tilknytning til Whitc Pride. Han afviser at have malet graffitien, ligesom han afviser at have været medlem af White Pride. Pressenævnet finder, at Ekstra Bladet har tilsidesat god presseskik ved ikke at have kontrolleret oplysningen om, at Daniel Carlsen har været "frontfigur for voldelige grupper".

Nævnet har ikke fundet anledning til at udtale kritik af at omtale Daniel Carlsen som frontfigur for racistiske grupper. Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen kan læses på www.pressenaevnet.dk.

Pressenævnet bemærker, at nævnet i sin årsberetning for 2005 præciserede praksis vedrørende offentliggørelse på internettet. En kendelse bør bringes i mediet i en periode, der svarer til den tid, i hvilken den påklagede artikel har været bragt, og der bør oprettes et link til kendelsen fra artiklen, hvis denne fortsat bringes på hjemmesiden.

Læs den pågældende artikel her:

Politi brugte peberspray mod demonstranter

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind