Annonce:
Annonce:

Borgmesters dør banket ind af politiet

Under masseslagsmålet mellem højre- og venstreekstreme grupper torsdag aften, smadrede politiet integrationsborgmesterens hoveddør

Integrationsborgmesterens dør blev sparket ind. (Foto: Anthon Unger)
Integrationsborgmesterens dør blev sparket ind. (Foto: Anthon Unger)
Annonce:
Følg Krimi

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), fik noget af en overraskelse, da hun torsdag aften kom hjem fra arbejde og så, at hoveddøren til hendes opgang var smadret.

Og overraskelsen blev ikke mindre, da hun hørte, at det var politiet, som havde gjort det.

- Det viste sig dog, at politiet var blevet nødt til det, fordi der var nogle unge, som havde kastet kanonslag efter folk, der havde lukket sig inde i opgangen. Men jeg tænkte da først, hvad er der dog sket, siger Anna Mee Allerslev til ekstrabladet.dk om den smadrede dør.

Læs også:

Kilde: Højreekstreme tog til debat som provokation

men heldigvis havde det ikke noget med hendes post som integrationsborgmester at gøre. Dog handlede det alligevel pudsigt nok netop om integration og etniske gnidninger.

Annonce:

Borgmesteren kom lige hjem efter, at der havde været masseslagsmål omkring Korsgadehallen. Og årsagen til balladen var, at fire højreekstreme mænd tilsyneladende var dukket op til debatmødet ’Ordet Fanger’ på Nørrebro.

Arrangementet havde til formål at diskutere tonen i indvandrerdebatten, og i panelet sad kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R), Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Enl.) samt Dansk Folkepartis medlem af EU-parlamentet, Morten Messerschmidt (DF).

TV:

TV: Her tæsker politiet løs på studerende

Og selv om debatten tilsyneladende forløb fredeligt, var der i løbet af aftenen optræk til ballade, som resulterede i, at de fire antimuslimer kom i slåskamp med antiracister, da de kom ud fra debatmødet.

- Jeg synes ikke, at man skal provokere for provokationens skyld, selv om det er folks ret, og det er da klart en provokation for mange, at de dukker op til sådan et arrangement. Men samtidig er civil ulydighed heller aldrig ok, siger Anna Mee Allerslev (R) og hentyder til antiracisterne, mens hun tilføjer:

- Det er ikke sådan, at der kommer forståelse og resultater. Jeg bor i et af de såkaldte udsatte boligområder, men faktisk sker her i øjeblikket meget store fremskridt, og så har man bare ikke brug for, at der kommer den slags ballade.

Læs også:

Masseslagsmål på Nørrebro efter paneldebat

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: