Annonce:
Annonce:

Tiltalt stod i tæt kontakt med terrorister i Pakistan

I tiden inden det planlagte terrorangreb på JP/Politikens bladhus var der tæt kontakt mellem den tiltalte Mounir Dhahri i Sverige og formodede terrorister i Pakistan, der var nervøse for droneangreb

Mounir Dhahri (tv) var forsvundet i to år, og anklagerne mener, han var på træningslejr i Pakistan. Han stod ifølge anklageren i tæt kontakt med formodede terrorister i Waziristan. (Tegning Jürgen Bitsch)
Mounir Dhahri (tv) var forsvundet i to år, og anklagerne mener, han var på træningslejr i Pakistan. Han stod ifølge anklageren i tæt kontakt med formodede terrorister i Waziristan. (Tegning Jürgen Bitsch)
Annonce:
Følg Krimi

Retten i Glostrup, ekstrabladet.dk

Den formodede hovedmand bag terrorplanen mod JP/Politikens bladhus i København Mounir Dhahri, 46, benægter at han nogensinde har været i Pakistan eller kender nogen dér.

Men nu strammer anklager Henrik Plæhn grebet om Mounir Dhahri og slynger beviser på bordet for, at han tilsyneladende var i tæt kontakt med terrorister i oprørsprovinsen Waziristan inden det planlagte angreb på Rådhuspladsen.

Læs også: Tiltalt: - Jeg forsøgte at stoppe terrorplan

Mounir Dhahri var sporløst forsvundet i to år fra efteråret 2008 til efteråret 2010, da han pludselig igen dukkede op i Sverige, og PET og svenske SÄPO mener, at Dhahri i perioden modtog terror-træning i Pakistan.

- Jeg har aldrig været der og kender ingen der, sagde han i retten i dag.

Men efterforskningen siger noget andet.

Annonce:

I en jakke fundet i lejligheden på Frihetsvägen 49 i Järfälla i Stockholm, hvor Mounir Dhahris boede hos den medtiltalte Sahbi Zalouti, blev der fundet en seddel med to mailadresser 'pushpushzz@yahoo.com' og 'pullpullzz@yahoo.com'.

På jakkeærmet sad Mounir Dhahris dna, og i en aflyttet telefonsamtale til et kendt terror-nummer i Miramshah City i Waziristan, henviser Mounir Dhahri til pushpush-adressen, som der kan sendes beskeder til.

88 samtaler til Pakistan
Mounr Dhahri benægter ganske vist, at det er ham, der taler. Men det er tydeligvis hans stemme og opkaldet kommer fra en mobiltelefon med et taletidskort med nummeret 76 280 2246, der 88 gange har ringet til en telefonbod i Miramshah, som ifølge Pakistansk politi er blevet brugt af mistænkte terrorister.

Taletidskortet blev fundet i lommen på Mounir Dhahris cowboybukser, da han og to andre af de terrortiltalte blev anholdt den 29. december 2010 i de formodede terroristers dæklejlighed i Herlev.

Og taletidskortet, som Mounir Dhahri nægter at kende til, rummer smsbeskeder fra hans 19-årige datter om, at hun vil gifte sig med den hun elsker og ikke én, som hendes far udpeger....

Annonce:

Læs også: Tiltalt: - Jeg var nervøs, når vi talte om terror

Da Mounir Dhahri, ifølge anklageren, den 9. december 2010 ringer til terror-nummeret i Miramshah i Pakistan spørger han til Marwan og Rabani. Men de er ikke til at træffe:

- Nej, Rabani kan ikke komme hertil. Rabani har ikke lov til at komme til Miramshah. Der er stor fare på grund af dronefly, der angriber, siger Dhahris ukendte samtalepartner fra Pakistan.

USA har gennemført en række angreb i området mod terrorister fra ubemandede dronefly, der angriber med missiler.

Telefonnummeret i Pakistan 009 292 83 002 35 blev fundet på en seddel i en Koran i lejligheden i Stockholm, hvor terror-planen blev lagt.

På sedlen med nummeret stod navnet Masror Taled Hosain i Bannu, Waziristan. Det var et dæknavn, som Mounir Dhahri brugte, da han modtog penge via Wester Union fra den medtiltalte Sahbi Zalouti, mens Mounir Dhahri - ifølge Zalouti - opholdt sig i Pakistan i den periode, han var forsvundet.

Annonce:

Læs også: 'Årets Fund' og Kronprinsen mål for terroristerne

Fingeraftryk på plasticstrips
I retten i Glostrup kom det i formiddag også frem, at fingeraftryk fra tre af de tiltalte Mounir Dhahri, Munir Awad og Omar Aboelazm blev fundet på de to pakker med 200 kraftige plasticstrips, der blev fundet i deres lejede bil sammen med våben og ammunition.

Stripsene var købt dagen før anholdelserne i Bauhaus i Stockholm af Omar Aboelazm og skulle bruges til at bagbinde gidsler i JP/Politikens Hus under terrorangrebet, mener anklagerne Henrik Plæhn og Gyrithe Ulrich.

De tre, der blev anholdt i dæklejligheden på Mørkhøjvej i Herlev kort før angrebet skulle ske, havde hver en håndskrevet seddel med adressen på lejligheden, der var skaffet af den fjerde tiltalte Sahbi Zalouti via en muslim i Greve, der har været sigtet, men som ikke er tiltalt i sagen.

Annonce:

Ved anholdelserne i Herlev var de tiltalte bevæbnede med en lyddæmpet maskinpistol, en pistol og 122 skud.

I retten forklarede Mounir Dhahri i dag, at han kun rejste til København med de andre for at fejre nytår og for at sælge maskinpistolen. Den var i stykker, og skulle først repareres af en våbenkyndig 'Mischo', som Mounir Dhahri skulle møde på en togstation i København.

Læs også: Aktionsstyrken lægger jernring om terrorsag

Læs også: Sløret faldet: Her er de fire terror-tiltalteLæs også: Idømt syv års fængsel for terror mod JP

Læs også: Jyllands-Posten mål for fire terror-planerLæs også: Angreb afværget: PET jager terrorister

Læs også: Fire bliver nu tiltalt for terror mod JPLæs også: Hemmelig terrorsag slæber sig afsted

Læs også: Terror-sigtet forsøgte flugt fra fængslet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: