Gynækolog tog 35.000 fotos af nøgne kvinder

En tysk gynækolog har misbrugt 18.500 af sine patienters tillid ved hemmeligt at tage fotos af deres underliv

18.500 tyske kvinder får nok svært ved at stole på en gynækolog igen.

De er nemlig blevet krænket af deres læge, som i det skjulte tog billeder af deres blottede underliv, mens de lå i hans gynækologstol i Schifferstadt sydøst for Mannheim.

Den 57-årige gynækolog tog over en årrække over 35.000 fotos af sine mange patienters kønsdele eller nøgne kroppe.

Sagen kom frem i september i fjor, da mandens lægesekretærer fattede mistanke og fik tilkaldt politiet, som ransagede klinikken og fandt de utallige fotos og et par videoer.

- Der er endnu ikke nogen afslutning på efterforskningen i sigte. Det kommer til at tage en anselig tid, siger statsadvokat Lothar Liebig ifølge Tysklands største avis Bild, der konsekvent omtaler gynækologen som "den perverse læge".

Ikke solgt videre
Anklagemyndigheden i Frankenthal har foreløbig noteret politianmeldelser fra 85 procent af de 18.500 patienter, som efter statsadvokatens vurdering er blevet misbrugt af lægen.

Liebig siger til nyhedsbureauet dpa, at der ikke foreligger mistanke eller beviser for, at manden skal have solgt eller distribueret de mange fotos til andre.

Ifølge en lokal advokat fra Mannheim har flere af kvinderne sagsøgt gynækologen, som allerede har indgået forlig i flere af erstatningssagerne. Advokaten Steffen Lindberg vil dog ikke ud med, hvor mange kvinder, eller hvor store beløb, det drejer sig om.

Hovedpersonen selv har ikke udtalt sig i sagen endnu. Han kæmper for at få sin autorisation tilbage og håber at få medhold, når forvaltningsdomstolen i Neustadt om halvanden uge skal tage stilling til mandens klage.

- Han ville også være tilfreds med et job i et laboratorium eller et fagforlag, hvor han ikke længere ville have kontakt med patienter, sagde hans advokat forleden til avisen Die Rheinpfalz.