Normal S-togsdrift fra kl. 18

Banedanmark forventer normal køreplan for S-togene allerede klokken 18 tirsdag aften efter ulykken ved Nordhavn Station tidligere på dagen

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Banedanmark forventer normal køreplan for S-togene allerede klokken 18 tirsdag aften efter ulykken ved Nordhavn Station tidligere på dagen.

S-togsdriften blev indstillet mellem Østerport og Svanemøllen, efter et tog blev afsporet ved Nordhavn Station cirka kl. 9.15 i formiddag.

I hele påsken er der ikke kørsel på Kystbanen mellem København H og Hellerup, da der er ganske omfattende spor-arbejder. Derfor er S-togene de eneste tog på strækningen.

En kran - Banedanmarks største - var ved at flytte et sporskifte på 18 tons, da kranen kom i slinger.

En sikkerhedsmedarbejder nåede at advare kranføreren om, at et tog var på vej. Samtidig krængede kranen over mod det spor, som S-toget kom kørende mod. Den kvikke kranfører slap sporskiftet og det fik S-toget afsporet.

Det lykkedes føreren af toget at få hastigheden ned på cirka 25 km/t før sporskiftet flænsede bunden af toget op og bragte det til standsning.

De cirka 50 passagerer ombord slap uskadte, bortset fra en enkelt kvinde, der måtte på hospitalet til observation for piskesmæld i nakken.

Læs også:

S-tog afsporet ved Nordhavn

Kvik kranfører forhindrede tog-kollision

TV: Passager med nakkesmerter reddet ud af afsporet S-tog