Annonce:
Annonce:

Praleri afslørede de sigtede drabsmænd

Munkebo-drabet: Sigtede teenagere fortalte og pralede om golfkølle-overfaldet til deres venner

Efter drabet tog de tre fængslede til fest, hvor de ikke kunne dy sig for at prale overfor vennerne om deres voldsbesøg hos den 72-årige pensionist. (Foto: Anders Brohus)
Efter drabet tog de tre fængslede til fest, hvor de ikke kunne dy sig for at prale overfor vennerne om deres voldsbesøg hos den 72-årige pensionist. (Foto: Anders Brohus)
Annonce:
Følg Krimi

De havde stort set kun lige efterladt 72-årige Kari Nygaard blodig, forslået og nedtrampet på gulvet i sin plejehjemsbolig, før de tre sigtede og nu varetægtsfængslede unge mænd fra Munkebo tog videre til fest.

I første omgang til en fest, hvor den 15-årige, 16-årige og 18-årige ikke var sene til at fortælle, om besøget hos pensionisten, der skulle 'irrettesættes', fordi han angiveligt havde gramset på den 16-åriges søster.

Flere kammerater og festdeltagere har ifølge Fyns Politi overhørt de unge mænd fortælle - ja snarere prale - med voldsbesøget, der søndag morgen førte til, at den 72-årige udåndede i sit eget blodspor.

- Vi skal afhøre rigtig mange mennesker, og mange unge mennesker, som har kendskab til de tre drenge og hvad der er sket, fortæller drabschef hos Fyns Politi Jack Liedecke til ekstrabladet.dk.

Annonce:

Læs også: Kæmpede for livet i 13 timer

Gik direkte til fest
Allerede under grundlovsforhøret i går kom det frem, hvordan de tre drenge efter overfaldet på pensionisten gik direkte til fest og betroede sig til flere venner.

- Efterfølgende var de også samlet i en lejlighed, hvor de også har gengivet besøget, eller pralet, kan man vel sige, af deres opførsel, lyder det fra drabschefen.

Det var efter sigende flere henvendelser fra netop nogle af drengenes krammerater, der ledte politiet på sporet af drabsmændene.

Blandt de unge lokale beboere i Munkebo, der skal afhøres, kan lillesøsteren til den varetægtsfængslede 16-årige ON, også forvente besøg af myndighederne. Hun var - ifølge drengenes forklaring - den direkte årsag til, at de unge tog på hævntogt hos den 72-årige hr. Nygaard, fordi han angiveligt havde gramset på hende.

Annonce:

Læs også: Mor: Min søn må stå til ansvar

Lillesøster skal afhøres i dag
Om den historie viser sig at holde vand i sidste ende, ønsker vicepolitikommissæren ikke at gisne om.

- Vi ved hun er et centralt vidne i sagen, og hun vil blive afhørt i løbet af dagen. Hvad hun fortæller, kan jeg jo ikke vide, siger han.

Også lillesøsterens veninde, der sammen med den 15-årige JN holdt vagt foran Kari Nygaards hoveddør, mens de ældre drenge mødte ham med både knytnæver, tramp i hovedet og slag fra en golfkølle, indgår ifølge politiet i den kreds af unge, der skal afhøres. Det vides dog ikke, hvilken rolle hun har i sagen.

Annonce:

Hævede på dræbtes dankort
De tre drenge fik under overfaldet fat i Kari Nygaards dankort, som de efterfølgende forsøgte at hæve penge på, da de i forvejen kendte koden efter tidligere at have handlet for den gamle mand. Udbyttet var dog ikke-eksisterende, da der stod under en kr. på kontoen.

Efter overfaldet smed de unge blandt andet deres jakker og golfkøllen på et tag i nærheden for at skaffe sig af med gerningsvåbnet og for ikke umiddelbart at blive genkendt på gerningsstedet. De har forskellige meninger om, hvor skylden skal placeres, men blev i går alle varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: