Fire skulle dræbes i bandeopgør

Pistolskud og kølleoverfald - to mænd tiltalt

Efter overfaldet ved Værebrovej i januar blev offeret kørt til Rigshospitalet. (Foto: Mogens Flindt)
Efter overfaldet ved Værebrovej i januar blev offeret kørt til Rigshospitalet. (Foto: Mogens Flindt)

Der var tale iskold afregning med pistolskud og voldelige overfald, da folk med tilknytning til forskellige grupperinger for godt et år siden havde en fejde kørende i området nord for København.

To mænd med indvandrerbaggrund er nu tiltalt for ialt fire drabsforsøg fordelt på to episoder.

Første episode skete 12. januar omkring klokken 21.45. Her mødte den ene tiltalte ifølge anklageskriftet op på Værebrovej i Bagsværd sammen med en flok uidentificerede medgerningsmænd.

Angriberne ankom til stedet i flere biler. Da de fik øje på de to ofre, sprang de køllebevæbnede angribere ud af bilerne, og mens de råbte 'fang de pakier', indledte de jagten på de to ofre.

Jagtede ofre med pistolskud
Under jagten blev der affyret flere skud mod de flygtende. Mens den ene nåede at stikke af, blev den anden fanget og tævet med køller. På klods hold blev han også skudt i låret med pistol.

Scenariet udspillede sig igen 14. februar. Ifølge anklageskriftet troppede begge tiltalte op ved en p-plads på Baltorpvej i Ballerup. Også denne gang i selskab med en større gruppe uidentificerede medgerningsmænd.

På p-pladsen passede de to ofre - ikke de samme som ved episoden i Bagsværd - op, der sad i en Mercedes-kassebil.

En af gerningsmændene gik op på siden af kassebilen, hvor han rettede en pistol mod det ene offers hoved og trykkede af. Offeret nåede dog at værge for sig med venstre arm, der blev ramt.

Offer tæt på at miste livet
Det lykkedes begge ofre at flygte fra bilen - skarpt forfulgt af angriberne. Her lykkedes den den skudsårede af at flygte, mens den anden blev fanget. Efter at have tævet offeret med køller rettede gerningsmændene en pistol mod det værgeløse offer og affyrede en række skud.

Offeret blev ramt ved det ene øre, i kæben, i skulderen og i den ene arm.

Desuden er de begge tiltalt for samlet at have haft ni ulovlige mobiltelefoner i deres celler under varetægtsfængslingen.

Konflikt-scenariet er mudret. Begge de tiltalte kan knyttes til en gruppering med rødder i Kokkedal, Nordsjælland, mens de første offer har rødder i Værebro.

Sagen begynder i morgen ved retten i Glostrup.