Hans navn kan være guld værd

Falleret milliardær kræver formue, hver gang Ekstra Bladet nævner hans navn - nu er sagen i retten

Den fallerede erhvervsmand Peter Forchhammer har fundet det, han tror, er hans egen private pengemaskine.

Manden, der inden sit økonomiske kollaps i 2009 var god over omkring 1.500.000.000 kroner (halvanden milliard), en af de mest omtalte forretningsmænd i whiskeybæltet og selvskrevet medlem af den såkaldte milliarddærklub, der blandt andet også talte Erik Damgaard, kræver nu penge af Ekstra Bladet blot for at nævne hans navn.

25.000 per gang
25.000 kroner hver gang avisen omtaler ham, er hans standardpris. Nu har han hevet avisen i retten for at få, hvad han mener til kommer ham for en række omtaler i 2011. Han vil have 100.000 kroner. Sagen behandles netop nu ved Københavns Byret.

Det er et tudsegammelt forlig mellem avisen og og fallenten, der gør, at han kræver pengene. I forbindelse med forliget fra 1998, hvor Ekstra Bladet havde kaldt spekulanten lidet flatterende ting, blev det aftalt, at Ekstra Bladet skulle betale 25.000 kroner, hvis avisen nævnte navnet.

Får ingenting
- Siden omtalte vi ham første gang i 2003 og betalte. Hermed mener vi, at forliget er brudt og afsluttet. Derfor skal han naturligvis ikke have penge overhovedet, siger Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen.

Forchhammer selv påstår, at forliget må gælde for evigt. Og den detroniserede milliardær har om budgetteret med indkomsten, så udtalt, at en fattig mand som ham sagtens kunne få glæde af pengene.

Det er den problemstilling, retten skal tage stilling til.

- Jeg har deltaget i medierne gennem årene, men jeg sætter grænsen ved Ekstra Bladet, har Peter Forchhammer forklaret i retten mandag, hvor det blev opremset, hvordan han gennemårene har deltaget i adskillige interviews i alle slags medier.

I Erik Skovs klør

Når Forhhammer overhovedet har været interessant for Ekstra Bladet siden sin konkurs, skyldes det, at det blev afsløret, at han var involveret med den svindeldømte Erik Skov Pedersens i dennes luftkastel på Gundsø Rådhus. Henriette Kjærs mand ville købe det nedlagte rådhus og omdanne til ældreboliger.

Forchhammer skød en million i projektet og var parat til at fyre endnu flere millioner i, men gik på røven, inden han nåede at underskrive checken.