P-vagt tæt på at forpurre fangeflugt

Mikkel og Jesper så flugten:- Det tog under 10 sekunder

En nøje planlagt flugtaktion med afledningmanøvre og præcist aftalte procedurer var ved at blive forpurret af en kvindelig parkeringsvagt.

For netop som flugtbilen gjorde klar til at tage i mod den undvegne fange, ville hun til at skrive den gamle Mazda 626 for at holde ulovlig parkeret.

Læs også: Nu igen - fangeflugt fra retten på Blegdamsvej

Det fortæller vidner til flugten, som fortæller om forløbet til ekstrabladet.dk Mikkel Berthelsen og Jesper Poulsen arbejder begge på et projekt for NCC lige foran retten på Blegdamsvej og var førsterækkes vidner til flugten.

- Parkeringsvagten var lige ved at skrive bilen. Men de unge mænd i bilen begyndte at råbe efter hende, så hun gik. Kort tid efter kom flugtefangen flyvende ud af døren og kastede sig ind i bilen, fortæller de til ekstrabladet.dk.

Afledningsmanøvre
De beretter samstemmende, at flugten var planlagt. Ud over flugtbilen - Mazdaen med mellem fem og seks unge indvandrere - holdt en sort VW Passat lige rundt om hjørnet.

- Det virkede som om det var en afledningsmanøvre. Det var den bil, som fængsels betjentene løb efter- Det lykkedes betjentene at smadre en rude med deres knippel og skyde peberspray ind i bilen, men flugtfangen var altså i den anden.

NCC-arbejderne fortæller, at fangen kom løbende ud med venner i hælene. Det koben, som blev brugt til at bryde døren op inde i retten blev kastet op på arbejdernes skur.

- Og så skal jeg ellers love for, at de fik fart på. Fangen kastede sig ind i bilen og de blæste med høj fart over for rødt. Det hele varede under 10 sekunder, siger Mikkel Berthelsen, der ligesom kollegaen ikke lader sig ryste af flugten.

- Det skete jo også i fredags. Men den så vi ikke. Der sad vi og spiste kage og blev mest sur over at blive afbrudt i kagespisningen.

Ifølge Mogens Lauridsen, politi-inspektør, Københavns Politi, er der tale om en 22-årig mand med indvandrerbaggrund, der har hjemme på den københavnske vestegn.

Manden sidder varetægtsfængslet i en større sag om tyveri.