Annonce:
Annonce:

Politi-skandalen på Vestegnen: Var tæt på at slippe hundene løs på politikolleger

Specialgruppe nedlagt efter drukfest og kanonslag - sagen kan få alvorlige konsekvenser

Det var her på lokalpolitistationen i Rødovre, at en politifest fredag aften udviklede sig til en vaskeægte skandale.
Det var her på lokalpolitistationen i Rødovre, at en politifest fredag aften udviklede sig til en vaskeægte skandale.
Annonce:
Følg Krimi

Det gik voldsomt for sig, da tilkaldte politifolk natten til fredag forsøgte at lægge en dæmper på deres fordrukne kolleger fra Special-patruljen ved Vestegnens Politi.

De tilkaldte betjentente var enddog meget tæt på at slippe politihundene løs på de fulde kolleger, siger kilder tæt på sagen til ekstrabladet.dk.

Læs også: Fulde politifolk kastede med kanonslag

De fulde politifolk fejrede en kombineret afskeds- og velkomstfest i forbindelse med et chefskifte. I løbet af aftenen udartede festen sig, hvor politifolkene lod en lind strøm kanonslag af den tunge kaliber ryge ud ad vinduerne fra politistationen i Rødovre, hvor Special-patruljen indtil fredag havde lokaler.

Annonce:

Tilkaldte betjente sendt væk
Omkring klokken 23 fredag aften begyndte vagtcentralen på hovedstationen i Albertslund at modtage anmeldelser fra bekymrede beboere i området om voldsomme brag. I første omgang blev en patrulje sendt afsted.

De fulde special-patruljefolk ville dogi kke finde sig i en irettesættelse fra to platfødder i en patruljevogn, der måtte forlade scenen med uforrettet sag, bortset fra en enkelt specialpatruljebetjents halvtamme løfte om, at der ville blive lagt låg på.

Festen fortsatte dog med uformindsket styrke, og omkring klokken 23.45 blev næste patruljevogn sendt fra Albertslund til politistationen til Rødovre.

Læs også: Politi-julefrokost gik op i lort

Også denne patrulje blev fejet af. Men i stedet for at køre, kontaktede de centralen, der vurderede at festen skulle slutte nu. Derfor blev to hundepatruljer sendt afsted med kurs mod Rødovre. Kilder siger til ekstrabladet.dk, at der ved hundefolkenes ankomst til festen opstod tumult.

Annonce:

Får konsekvenser
I en intern mail, som chefpoliti-inspektør Ib Meng siden rundsendte til sine ansatte, beskrives det diplomatisk som 'puffen og masen.' Ifølge ekstrabladet.dks' kilder var der tale om regulært håndgemæng.

I ledelsen hos Vestegnens Politi tog man allerede dagen efter 'kanonfesten' konsekvensen og nedlagde midlertidigt Specialpatruljen. Gruppens betjente er foreløbigt sat til andet arbejde.

- Jeg kan kun sige, at den adfærd, jeg har hørt om er fuldstændig uacceptabel, siger Ib Meng til ekstrabladet.dk.

Ledelsen hos Vestegnens Politi har tilkaldt den såkaldt uafhængige politiklagemyndighed til at klarlægge festens omfang.

- Jeg er ikke jurist. Men der kan muligvis blive tale om strafferetslige konsekvenser for nogle af de involverede, tilføjer Ib Meng.

Læs mere om politiskandalen i Ekstra Bladet i morgen.

Kender du noget til sagen? Kontakt os på mail eller send en sms på 1224 (det koster alm. sms-takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: