Løsladt drabsmand fængslet for røveri

Avisbudet Deniz Uzuns drabsmand er fængslet for røveri mod en husejer på Amager og dennes 81-årige far. Drabsmanden er prøveløsladt med 619 dage i reststraf

Kenni Blegvad er bag tremmer igen. Han fik fem år for dødsvold mod 16-årigt avisbud, og er nu fængslet for røveri efter et indbrud.
Kenni Blegvad er bag tremmer igen. Han fik fem år for dødsvold mod 16-årigt avisbud, og er nu fængslet for røveri efter et indbrud.

Den 19-årige Kenni Blegvad, der fik fem års fængsel for dødsvold mod det 16-årige avisbud Deniz Uzun på Amager i marts 2008, er igen bag tremmer - nu for røveri.

Han blev prøveløsladt i august sidste år - med 619 dage i reststraf. Kenni Blegvad var kun 15 år gammel, da han dræbte Deniz Uzun med en fastelavnskølle.

Kenni Blegvad blev i dag varetægtsfængslet sammen med en 19-årig kammerat for overfaldet i går på Kalvebodvej på Amager, hvor de to 19,årige, ifølge sigtelsen, begik røveri mod en husejer og dennes 81-årige far, da de blev overrasket under et indbrud.

Ifølge sigtelsen i Københavns dommervagt slog den ene 19-årige den 81-årige i hovedet med et jernrør, mens den anden sparkede ham i brystet.

Læs også : Køllemorder anholdt efter voldsom biljagt

ekstrabladet.dk erfarer, at Kenni Blegvad flere gange siden prøveløsladelsen i august er blevet sigtet for nye kriminielle forhold, blandt andet indbrud, som han i en kortere periode har været varetægtsfængslet for.

Kenni Blegvad havde kun været prøveløsladt i få dage, da han 19. august sidste år blev anholdt for indbrud efter en biljagt, der endte ved Christiania. Her blev han anholdt for et indbrud i en villa i Brønshøj.

Han nåede også at få en dom på tre måneders fængsel for et biltyveri straks efter prøveløsladelsen.

Erkender kun indbrud
De to 19-årige erkendte sig i dag i dommervagten skyldige i indbrud, men nægtede røveri. Kenni Blegvad ville intet sig i retten, men han blev fængslet for 27 dage ligesom sin jævnaldrende kammerat.

Kenni Blegvad blev som 16-årig idømt fem års fængsel i Østre Landsret den 25. juni 2009 for dødsvold mod Deniz Uzun, mens en en 18-årig fik tre års fængsel og en 19-årig fire år. Ved dommen i landsretten fik Kenni Blegvad skærpet sin straf med seks måneders fængsel.

Dræbte med fastelavnskølle
Tre måneder før dommen i Østre Landsret flygtede Kenni Blegvad fra den sikrede institution på Stevns, hvor han sad, men blev anholdt efter fem dage.

Deniz Uzun var ude på sin avisrute, da han blev slået ihjel af de tre kammerater. Kenni Blegvad svingede fastelavnskøllen, der dræbte Deniz Uzun.

- Jeg ville bare ramme ham på skulderen, forklarede Kenni Blegvad dengang i retten.

Læs også: Han slog Deniz ihjel

De tre voldsmænd stod og grinede højlydt, da deres offer faldt til jorden med blodet løbende fra hovedet.

Overfaldet skete den 19. marts 2008, da de tre teenagere kørte rundt på Amager med den 19-årige bag rattet.

De så Deniz Uzun og hans kammerat, der holdt en pause på deres avisrute i Polensgade ved Lergravsparken og kørte forbi dem et par gange.

'Kiggede provokerende'
Ifølge de dømtes forklaringer i retten kiggede de to avisbude 'provokerende' på dem. Så de stoppede bilen ud for de to drenge. Kenni Blegvad sprang ud og spurgte Deniz Uzun, hvorfor han gloede på dem.

Deniz Uzun svarede, at det var dem, der gloede på ham. Så Kenni Blegvad slog ham i hovedet med fastelavnskøllen.

Deniz Uzun løb lidt ned ad gaden, før han faldt om. Han døde dagen efter på Rigshospitalet.

De tre teenagere kørte til Christiania, hvor de gemte fastelavnskøllen og købte hash.

Flere vidner tog flugtbilens registreringsnummer og to piger ringede til politiet og fortalte, at det muligvis var de tre, der stod bag overfaldet på Deniz Uzun. De blev kort efter anholdt i

Politiet omringede ejendommen på Amager, hvor Kenni Blegvad og den 19-årige boede, og de tre blev kort efter anholdt, da de forsøgte at stikke af.