Polak anholdt for bortførelse af 17-årig

Politiet mangler nu kun at anholde én person i sag om bortførelse af 17-årig dreng i Gevninge

To mænd og en kvinde sidder allerede varetægtsfængslet i sagen, og nu venter politiet på at få udleveret en mand fra Polen, der er mistænkt for at have deltaget i bortførelsen af en 17-årig dreng.

Polakken er i ugens løb blevet anholdt i Polen, oplyser efterforskningsleder Ove Petersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagen drejer sig om en episode i Gevninge på Midtsjælland den 12 januar, hvor den 17-årige efter skoletid blev opsøgt af fem personer, som tvang ham ud på en køretur.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi drejer sagen sig om, at drengen har været kæreste med en 14-årig pige.

Pigens mor er blandt de fængslede og er sigtet for at deltage i bortførelsen. Drengen har forklaret til politiet, at han i bilen blev truet til at afslutte forholdet til den 14-årige pige.

Ud over pigens mor er hendes samlever og en 38-årig bekendt fængslet i sagen. Politiet har desuden søgt efter to polske mænd, som angiveligt deltog i bortførelsen.

- Først på ugen fik vi besked fra politiet i Polen om, at man havde pågrebet en yngre mand, som er ham, vi har eftersøgt, fortæller efterforskningsleder Ove Petersen til Ritzau.

Politiet fik tidligt i efterforskningen fastlagt identiteten på de to polakker, og på den baggrund fik man Retten i Holbæk til at varetægtsfængsle dem, uden at de selv var til stede.

Den manøvre skulle sikre, at politiet kunne efterlyse mændene i udlandet med henblik på at få dem anholdt og udleveret.

- I øjeblikket er vi i gang med papirarbejdet, så vi kan få manden udleveret, fortæller Ove Petersen.

Den anden polak er fortsat eftersøgt, men politiet kender som sagt hans identitet.