Fuld kaptajn var nær stødt på grund

En russisk kaptajn faldt i søvn i sin brandert ved roret og var nær stødt på grund

En coaster var tæt på at ramme land ved Sjællands Odde, da kaptajnen lå og sov i en brandert.

Et 82 meter langt fragtskib var natten til fredag få minutter fra at støde på grund ved Sjællands Odde. Kaptajnen var drattet om af druk på skibet.

Søværnets Operative Kommando (SOK) observerede lidt over midnat, at coasteren sejlede mistænksomt tæt ved land. Derfor blev der straks sendt en helikopter i luften for at finde ud af, hvad der skete i farvandet.

- Helikopteren flyver op på siden af skibet og lyser kaptajnen lige ind i hovedet. Han sidder og er faldet i dyb søvn i en stol, siger vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

En redder blev derfor hurtigt sat ned på skibet for at få liv i den fulde russiske kaptajn, mens coasteren havde direkte kurs mod land.

Det lykkedes ikke at vække kaptajnen
- Han suser op på dækket og forsøger at vække kaptajnen. Men det lykkedes ikke. Kaptajnen falder ligeså hurtig i søvn, som han kan få liv i ham, siger Boye Rasmussen.

Politiet oplyser, at der lugtede kraftigt af spiritus på dækket. Redderen fik i stedet vækket en styrmand, som nåede at få vendt skibet få minutter før, det ville have stødt på grund.

- Vi får efterfølgende anholdt kaptajnen og skal nu have taget en blodprøve af ham, siger vagtchefen.

Politiet vil sigte fulderikken til søs for spiritussejlads, og det kan blive en dyr brandert for kaptajnen.

- Det kan straffes med bøde eller fængsel i op til et år og seks måneder, fortæller Boye Rasmussen.

Coasteren sejlede fra Sverige med kurs mod Lübeck i Tyskland. Politiet oplyser, at lasten var tom, men at skibet normalt sejler med skrot.

Skibet sejler under Bahamas-flag.