Fem venner fængslet for hjemmerøveri

Politiet har anholdt en gruppe teenagere for et groft hjemmerøveri i Holte. Nu står de til hver fem års fængsel

Politiet undersøger villaen på Vejlesøvej i Holte. (Foto: Ekstra Bladet)
Politiet undersøger villaen på Vejlesøvej i Holte. (Foto: Ekstra Bladet)

De var ude for at stjæle en hurtig bil, men endte som hjemmerøvere, der nu står til fem års fængsel.

Fem unge danske venner, tre på 18, en 17-årig og en 19-årig er varetægtsfængslet for et groft hjemmerøveri mod et ældre ægtepar i Holte, der passede deres to-årige barnebarn.

To dage efter røveriet fik politiet et gennembrud i sagen, da en 18-årig, som politiet kunne 'placere' i området ved Vejlesøvej, blev varetægtsfængslet.

Læs også: To fængslet efter groft hjemmerøveri

- Vi har efterforsket mod hans omgangskreds og det har ført til, at vi har fået varetægtsfængslet endnu fire unge i sagen. Vi har ikke flere i kikkerten, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen, Nordsjællands politi, til ekstrabladet.dk.

De fem venner er fra Hvidovre, Slagelse, Farum og to fra Birkerød. De er kun lidt kendt af politiet.

Fik øje på Audien
Politiet mener, at vennerne var ude efter en hurtig bil at køre i, og fik øje på familiens Audi A6. De trængte ind i huset for at få fat i nøglerne, men det udviklede sig til et voldsomt hjemmerøveri.

- De har næppe tænkt helt over konsekvenserne. Hjemmerøveri straffes nu som udgangspunkt med mindst fem års fængsel, siger Henning Svendsen.

Læs også: Beboere chokerede efter hjemmerøveri

Fire af røverne var inde i huset alle iført træningsdragter med hvid lynlås, mens den femte formentlig har været vagt. Røverne trængte ind i villaen ved 19-tiden.

Ægteparret bagbundet
Den 65-årige mand blev bagbundet og lagt på gulvet i stuen, mens hans 63-årige kone og det to-årige barnebarn blev gennet op på førstesalen. Hun blev også bundet med gaffatape. Røverne aftvang manden pinkoden til et dankort de stjal, og inden flugten blev ofrene ført ned i kælderen og låst inde på et badeværelse.

Hjemmerøverne flygtede i parrets Audi med smykker, sølvtøj, en minkpels og punge med hævekort.

Røverne nåede kun til Rungstedvej ved Rungsted Havn, hvor de kørte et forhjul af Audien mod en kantsten og måtte forlade bilen.

Politiet vil endnu ikke fortælle, hvordan hjemmerøverne blev fældet:

- Men det var helt traditionel efterforskning, siger Henning Svendsen, Nordsjællands politi.