Facebook-tæskehold dømt for grov vold

Fire unge mænd dømt for groft overfald

De fire i Facebook-tæskeholdet er nu fundet skyldige (Foto: Jens Dresling/POLFOTO)
De fire i Facebook-tæskeholdet er nu fundet skyldige (Foto: Jens Dresling/POLFOTO)

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): De fire unge mænd, der i flere timer en aften i oktober mishandlede en femte mand, filmede ham og til sidst lagde videoen på Facebook, er nu dømt. Dels for grov vold og dels for at lægge videoen op på Facebook.

Da dommeren afsagde dommen, blev det med et års fængsel til den ene af de fire. Den forholdsvis hårde straf skyldes delvis vold af grov karakter, men også at den dømte SHS har truet et vidne.

LÆS OGSÅ:

Facebook-tæskehold for retten

To af de øvrige mænd fik fængselsstraffe på henholdsvis ni og otte måneders fængsel. Den ene for vold og den anden, NSM, for at filme offeret efter voldsepisoden og bagefter offentliggøre videoen på sin Facebook-profil.

Videoen, der i går blev vist i retten, bar denne tekst:

’Stikkersvin. Sådan går det, når man stikker. Så kan du lære det.’

NSM blev ligeledes idømt et erstatningskrav og frakendelse af kørekortet for at have påkørt en kvinde på en uindregistreret motorcykel.

Den fjerde dømte skal mentalundersøges og slipper derfor for fængselsstraf, selv om han også er dømt for medvirken til de voldsomme handlinger.

Nervøs i retten
Da offeret efter overfaldet blev indlagt på Rigshospitalet, blev der fundet 67 skader på hans krop. Der var blandt andet flere snitsår, brandmærker og underhudsblødninger, mens hoved og hår bar præg af, at gerningsmændene havde forsøgt at sætte ild til ham.

Det var et angstfuldt offer, der i går aflagde vidneforklaring i retten, og bistandsadvokaten bad derfor om, at de tiltalte forlod retssalen imens.

Ifølge offeret, NBS, skulle en af overfaldsmændene have truet ham undervejs i voldsepisoden.

- Han sagde til mig: ’Hvis jeg kommer ind at sidde, så skal jeg nok sørge for, at en anden kommer og slår dig ihjel’, forklarede NBS i retten.

Det var til gengæld med et andet overskud, at de tiltalte tidligere i går mødte op i byretten. Den ene tiltalte måtte flere gange under afhøringerne beherske sit grin