Seks anholdt: Fryser var fyldt med narko

Politiet har fundet 32,5 kilo amfetamin og kokain under en aktion, hvor der også blev beslaglagt våben, en håndgranat og sprængstof. Eks-Bandidos blandt de anholdte

I denne fryser lå 28,5 kilo amfetamin.
I denne fryser lå 28,5 kilo amfetamin.

Seks er anholdt og 32,5 kilo narkotika og våben, sprængstof og en håndgranat beslaglagt under en aktion. En af de anholdte, 42, er ansat på Herlev Hospital. I hans skab på hospitalet fandt politiet et haglgevær.

I en fryser i en lejlighed i Lyngby fandt politiet 28,5 kilo amfetamin. Desuden blev der fundet godt tre kilo kokain og i en bil et kilo amfetamin.

I Lejligheden i Lyngby, hvor den 42-årige hospitalsansatte og hans 18-årige datter blev anholdt, fandt politiet tre pistoler med skarp ammunition, to haglgeværer, en håndgranat, 157 gram plastisk sprængstof, en elektrisk detonator, en narkotikapresse, en vakummaskine og fyldstof samt 173 gram hash.

Den 42-årige lå også inde med en stak sværd og knive.

De seks anholdte blev i dag fremstillet i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling. Politiet krævede lukkede døre i retten.

Den 42-åriges hospitalsansatte blev fængslet i 27 dage, mens hans 18-årige datter blev afhørt i retten og løsladt.

De to formodede hovedmænd blev fængslet i 27 dage, og den ene af de to købere af et kilo amfetamin blev fængslet i 27 dage, mens den anden fik anholdelsen opretholdt i tre døgn.

- Vi havde en god formodning om, at der i lejligheden kunne gemme sig et lager af amfetamin, så vi valgte at satse og slå til med det samme, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, narkosektionen.

Slog til efter narkomøde
Det var efter en efterforskning på fem uger, at politiet i går kunne overvåge et møde, hvor en 32-årig mand fra Lyngby-egnen og en 27-årig mand fra Slagelse mødtes med to mænd af udenlandsk herkomst – en 26-årig mand fra Korsør-egnen samt en 28-årig mand fra Vestsjælland.

De to mænd fra Korsør/Vestsjælland blev efter mødet stoppet og politiet fandt et kg amfetamin i deres bil, som politiet mener stammer fra lejligheden i Lyngby.

Den 32-årige mand fra Lyngby blev anholdt i København, mens den 27-årige blev anholdt på sin bopæl i Slagelse. Politiet mener, at den 32-årige og den 27-årige er narkosagens hovedmænd. Den 32-årige er tidligere Bandidos.

Lejligheden i Lyngby blev ransaget og den 42-årige mand og hans 18-årige datter, der begge var i lejligheden, blev anholdt. Politiet mener, at lejligheden i Lyngby var bandens hovedlager.

Stærk amfetamin
I en mindre fryser lå det største parti narko 28,5 kg amfetamin.

- Det er amfetamin, der lugter voldsomt, så vi formoder, at amfetaminen er meget stærk og skulle fortyndes. Der blev også fundet fyldstof, siger Steffen Th. Steffen, narkosektionen, til ekstrabladet.dk.

Politiet har ingen forklaring på, hvad de mange våben, håndgranaten og sprængstoffet skulle bruges til.

- Hvis vi havde opnået et tilsvarende resultat efter ni måneders intens efterforskning, så havde vi været meget tilfredse. Med kombinationen af held og kollegernes dygtighed har vi nået det samme på blot fem uger. I øjeblikket arbejder kollegerne på andet døgn, men de smiler alligevel stort, siger Steffen Thaaning Steffensen.