TV: Sådan redder du en fra isdøden

Se her hvordan du hjælper en person, der er faldet gennem isen. Der har været flere alvorlige tilfælde i februar. Isen er stadig tynd mange steder

Pludselig brister isen og dit liv er i fare. (Foto: TrygFonden)
Pludselig brister isen og dit liv er i fare. (Foto: TrygFonden)

Flere er faldet gennem isen de seneste uger, men heldigvis har ulykkerne endnu ikke kostet dødsofre.

Dit liv er i yderste fare, hvis du først ligger i det iskolde vand.

Hvis nogen ser dig falde i vandet, er det vigtigt de ved, hvordan de hjælper dig.

Og er du alene, er det lige så vigtigt, at du ved, hvad du skal gøre for at overleve.

Derfor har TrygFonden nu lavet en kort film, der viser, hvad du skal gøre, hvis du ser en person falde igennem isen.

Filmen viser også hvordan du redder dig selv op fra vandet.

Læs også: 29-årig gik gennem isen på Sjælsø

Ifølge TrygFonden er det vigtigt at reagere hurtigt, hvis en person går igennem isen, da det iskolde vand hurtigt tapper kræfterne.

Vær forberedt
- De fleste ved, at der er en vis risiko forbundet med at færdes på isen, men de færreste ved, hvordan man skal reagere, hvis man ser en person gå igennem isen, siger områdechef for sikkerhed i TrygFonden René Højer.

- Derfor har vi produceret en kort film med råd, som er lette at huske, og jeg håber, at folk vil bruge et par minutter på at se den, før de tager skøjterne på og løber ud på isen, fortæller René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden.

- Når vi sætter os ind i en flyver, er det helt naturligt, at vi orienterer os om, hvor nødudgangen er, så vi er forberedt, hvis der skulle ske noget. På samme måde er det fornuftigt at vide, hvordan man skal reagere, hvis der sker en ulykke på isen siger han.

Læs også: Frygtede person var gået gennem isen

Tidligere i februar har Flyvevåbnets redningshelikoptere været alarmeret tre gange, fordi personer er kommet i problemer på isen.

Kaptajn M.K. Christiansen, der er fartøjschef på Flyvevåbnets redningshelikopter EH101 Merlin, har et klart råd til folk, inden de bevæger sig ud på isen:

- Generelt så skal folk jo holde sig fra isen og ellers kun gå ud på isen de steder, hvor kommunen har sagt god for, at den er tyk nok og dermed sikker at bevæge sig ud på, siger M.K. Christiansen til SOK´s hjemmeside.

Læs også: Politiet advarer: Isen er livsfarlig

TV: 'Grieg' jagede rotte og faldt gennem isen

Se TrygFondens gode råd til højre for artiklen