Undvegne laks gik på grund

To bure med opdrættede laks kom ud af kontrol og endte med at støde på grund på Langeland

Det var ved Hou springturen for de løbske laks endte i går. (Foto: Google Maps)
Det var ved Hou springturen for de løbske laks endte i går. (Foto: Google Maps)

Måske var det en ubændig trang til frihed, eller måske var det bare strømmen, der førte to bure med opdrættede laks på afveje.

- Fredag eftermiddag fik vi en melding om, at bure med laks var gået på grund ud for Hou på Langeland, siger den vagthavende hos Fyns Politi, Thomas Bentsen, til ekstrabladet.dk.

Begge bure målte 10 meter i diameter og var fire meter høje.

- Omkring en halv kilometer fra land var burene stødt på grund i to en halv meters dybde, så de stak meget synligt op, forklarer den vagthavende.

Præcist hvor mange laks der var på springtur og om det lykkedes nogle af dem at flyde med strømmen uden for buret ved ordensmagten ikke.

Sjællandsk opdrætter
Det var Søværnets Operative Kommando, SOK, der fandt frem til fiskens ejermand.

- Ud fra strømforhold og registerdata over havopdræt kunne de spore ejermanden, der har adresse i Rude på Sjælland, siger Thomas Bentsen.

Fiskeopdrætteren har lørdag måttet sejle ud og trække burene med laks tilbage til sjællandsk farvand, hvor der sikkert bliver kigget en ekstra gang på det anker, der skulle have holdt de to bure fast.

Fyns Politi anser det for et hændeligt uheld, og lakseopdrætteren vil ikke blive holdt ansvarlig.

- Men nu var gerningsstedet jo også ud for Sjælland, siger Thomas Bentsen, der aldrig tidligere i sin 14 år lange karriere ved politiet har oplevet sager med løbske fisk.

De seneste forlydender er, at der igen er oprettet god ro og orden i farvandet ud for Hou.