29-årig gik gennem isen på Sjælsø

To voksne mænd skøjtede i dag på Sjælsø i Nordsjælland. Den ene gik gennem isen

Den 29-årige og hans 54-årige makker reddede sig selv ind fra isen. Den 29-årige gik gennem isen på Sjælsø cirka 500 meter ude. (Foto: Kenneth Meyer)
Den 29-årige og hans 54-årige makker reddede sig selv ind fra isen. Den 29-årige gik gennem isen på Sjælsø cirka 500 meter ude. (Foto: Kenneth Meyer)

Det er ikke uden grund, at politiet advarer folk mod at gå ud på de tilfrosne søer. Isen er stadig usikker, og det fik en 29-årig mand fra Birkerød at føle i dag.

Han var ude på Sjælsø sammen med en 54-årig fra Vedbæk for at 'snowkite'. De lod sig trække rundt på søen på ishockeyskøjter med en trækskærm.

Men cirka 500 meter fra land gik den 29-årige pludselig gennem den tynde is. En beboer slog straks alarm. Det var anden gang på to døgn, at en skøjteløber gik gennem isen på Sjælsø.

Læs også: Politiet advarer mod søerne i København

- Vi fik alarmen kl. 15.54, men netop som det store redningsberedskab med dykkere, ambulance, akutlæge, politi og en redningshelikopter nåede frem, var det lykkedes mændene selv at komme ind til land. Den 29-årige fik reddet sig selv op af vandet, siger vagtchef Dan Houtved, Nordsjællands politi.

Slog skulder af led
Den 29-årige måtte dog en tur på skadestuen, fordi han vred sin skulder af led, da han faldt gennem isen. De to mænd bar ikke tørdragter, men var iført skitøj. De risikerer nu en bøde, fordi isen på Sjælsø ikke er frigivet af kommunen.

- Det er ikke uden grund, at istykkelsen skal godkendes af kommunen før det er lovligt at færdes på søerne, siger Dan Houtved.

I lørdags var det også ved at gå galt på Sjælsø. En 48-årig mand skøjtede på søen ved 19.40-tiden, da han gik gennem isen. Men heldigvis skete ulykken så tæt på land, at han kunne nå søbunden med begge fødder.

To beboere hørte hans råb om hjælp og slog alarm. Der blev sendt ambulance og redningsbåd til Carl Plougsvej, men den 48-årige havde næsten reddet sig selv i land, og han fik varmen i et hus i nærheden, så han undgik skadestuen.