DF: Frank Jensen ansvarlig for våben i ungdomsklub

Dansk Folkeparti holder overborgmester Frank Jensen ansvarlig for, at bander skjuler våben i kommunal ungdomsklub

En Scorpion maskinpistol er lille, men hurtig og dødsensfarlig.(Foto: Jesper Stormly Hansen/Polfoto)
En Scorpion maskinpistol er lille, men hurtig og dødsensfarlig.(Foto: Jesper Stormly Hansen/Polfoto)

Efter våbenfundet i en kommunal ungdomsklub i Tingbjerg kræver Dansk Folkeparti overborgmester Frank Jensen stillet til ansvar i borgerrepræsentationen.

- Jeg er chokeret over, at en kommunalt betalt ungdomsklub bliver brugt som skjulested for våben. Det her sætter spørgsmålstegn ved hele Frank Jensens 'Sikker By' projekt - om det kan bruges til noget som helst. Det er utroligt, at 'Sikker By' medarbejderne ikke har bedre styr på, hvad der foregår, siger Carl Christian Ebbesen (O).

Læs også: Våbenlager i kommunal ungdomsklub

Carl Christian Ebbesen er også skeptisk over for kommunens praksis med at ansætte blandt andet eks-kriminelle som rollemodeller for de unge.

Han mener, at kommunens 'Sikker By' medarbejdere skal have meget mere styr på opsynet med ungdomsklubberne.

Carl Christian Ebbesen , at han nu kræver en redegørelse fra Frank Jensen i borgerrepræsentationen.

Frank Jensen: - Helt uholdbart
Overborgmester Frank Jensen ønsker ikke selv at kommentere sagen overfor ekstrabladet.dk, men har sendt dette citat via sin pressemedarbejder Henriette Sø:

- Det er helt uholdbart og uacceptabelt, at der – uanset omstændighederne – kan findes våben i en kommunal klub. Center for Sikker By har derfor tidligere i dag bedt Socialforvaltningen om en redegørelse om sagen, siger overborgmester Frank Jensen.

Politiet fandt nytårsnat en Scorpion maskinpistol, en skarp håndgranat, en pistol og ammunition skjult under loftet i ungdomsklubben på Ruten, der er et kendt bandeområde.

En af de medarbejdere, der er knyttet til ungdomsklubben, er også en toneangivende figur i bandemiljøet, siger politikilder til ekstrabladet.dk.