Annonce:
Annonce:

Naboer om bilbombe: Rystende når børn rammes

- Jeg kan slet ikke forestille mig, hvad der er årsagen til at nogen vil gøre sådan noget, siger kammerat til den mand, som med sin datter oplevede en bombe eksplodere under bilen

Rystede naboer ved det sted, hvor en bombe i aftes sprang under en bil, hvor en mand og hans kun treårige datter sad (Foto: Ernst van Norde)
Rystede naboer ved det sted, hvor en bombe i aftes sprang under en bil, hvor en mand og hans kun treårige datter sad (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Krimi

- Jeg stod, som så mange andre på det tidspunkt, i køkkenet for at lave mad, da jeg pludselig hørte et kæmpebrag.

En bombe eksploderede i aftes ved 18.30-tiden på Vilhelm Thomsens Plads i Randers. Henrik bor i naboopgangen til den mand, som sammen med sin tre-årige datter sad i bilen.

- Min søn, der var i gang med de brune kartofler, og jeg kiggede ud af vinduet. Vi kunne se manden stå med barnet på armen uden for den ødelagte bil. Politiet nåede hurtigt frem, men det var ikke nødvendigt med ambulance eller læge til manden og datteren, der tilsyneladende var udskadte. De gik op i deres lejlighed, fortæller Henrik til ekstrabladet.dk.

Politiet var på stedet frem til omkring midnat, fortæller naboerne.

Annonce:

- Jeg er kammerat med manden og kan slet ikke forestille mig årsagen til, at nogen ville have ram på ham. Jeg var ikke selv hjemme, da det skete. Da jeg kom hjem senere og så det var hans bil, så ringede jeg og fik at vide at både ham og datteren var uskadte. Det er vildt, at sådan noget sker, men det er rigtig uhyggeligt når det rammer børn. Det er tilsyneladende rent held, at hverken min kammerat eller hans datter kom til skade, fortæller en anden nabo til ekstrabladet.dk. Han ønsker ikke at oplyse sit navn.

Kammeraten fortæller, at faderen har boet i lejligheden i 'et år eller halvandet' og at han 'så vidt jeg ved ikke er rodet ind i noget'.

Politiet holder kortene meget tæt til kroppen, men afviser dog at der er tale om drengestreger ligesom de ligeledes afviser, at bomben kan være en del af et rocker- eller bande-opgør.

Østjyllands Politi oplyser, at de ikke har kendskab til vidner, som har set hvad der gik forud for eksplosionen.

- Umiddelbart var der ikke nogen i nærheden. Men vi har da nogle spor i sagen, som vi efterforsker, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Richard Jakobsen.

Et fragment smadrede et kældervindue.

- Der går ganske kort tid, fra han starter bilen, til eksplosionen sker. Men hvor bomben i givet fald har været placeret, ved vi ikke, siger Richard Jakobsen.

Annonce:

Selvom både føreren af bilen og hans lille datter slap uskadt fra eksplosionen, så betragter politiet det som et drabsforsøg.

- Det er jo tilfældigheder der gør, at ingen kommer noget til. Hvis fragmentet for eksempel var fløjet gennem et stuevindue, eller hvis nogen havde været nede i kælderen, så kunne det jo have gået meget værre, siger vagtchefen.

VED DU NOGET OM SAGEN?
Så tip os på sms/mms 1224 (almindelig sms-takst) og mail 1224@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: