Annonce:
Annonce:

Ny eksplosion ved kirke i Nigeria

To kraftige eksplosioner ryster to kirker tæt på hovedstaden og en centralt beliggende by i Nigeria

Annonce:
Følg Krimi

Endnu en kraftig eksplosion har givet genlyd juledag i nærheden af en kirke i Nigeria. Denne gang har eksplosionen fundet sted i den centralt beliggende by Jos, oplyser beboere i området.

Det sker efter, at en tidlige bombesprængning tæt på en kirke i hovedstaden Abuja kostede mindst 15 mennesker livet.

- Der har været en eksplosion i byens Rikkos-område tæt på en kirke, hvor troende deltog i julemessen. Det står ikke klart, om kirken har været mål for angrebet, siger beboeren David Pam.

Tidligere søndag rystede en eksplosion Skt. Theresa-kirken i Madalla-området i nærheden af Nigerias hovedstad Abuja, ifølge Yushau Shuaib, talsmand for Det Nationale Katastrofedirektorat.

Myndighederne i Nigeria oplyser, at der er mindst 15 dræbte ved den første eksplosion, mens antallet af eventuelle ofre i Jos ikke er kendt.

Katastrofedirektoratet sagde tidligere, at man ikke havde tilstrækkeligt med ambulancer til at evakuere de sårede og omkomne fra Skt. Theresa-kirken.

Der var masser af mennesker inde i kirken, da eksplosionen indtraf, men Shuaib kan ikke sige hvor mange.

Ingen har på nuværende tidspunkt påtaget sig skylden, selv om Nigeria i den seneste tid er blevet ramt af en stribe bombesprængninger og skyderier, som er knyttet til den islamistiske gruppe Boko Haram.

Gruppen har taget skylden for selvmordsbomben i august mod FN's hovedkvarter i Abuja, hvor mindst 24 mennesker blev dræbt.

De angreb, som Boko Haram har fået skylden for, og som har medført en massiv militæraktion i den nordvestlige del af landet i de seneste dage, har kostet op mod 100 mennesker, oplyser myndighederne og menneskerettighedsgrupper.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: