Annonce:
Annonce:

Fire bliver nu tiltalt for terror mod JP

Massive aflytninger skal være med til at fælde fire formodede terrorister for en planlagt massakre mod JP/Politikens Hus

Hans lejlighed i Stockholm blev aflyttet 24 timer i døgnet. Den 38-årige SZ bliver nu tiltalt for forsøget på at angribe JP/Politikens Hus sammen med tre andre formodede terrorister.(Foto: Fredrik Sandberg)
Hans lejlighed i Stockholm blev aflyttet 24 timer i døgnet. Den 38-årige SZ bliver nu tiltalt for forsøget på at angribe JP/Politikens Hus sammen med tre andre formodede terrorister.(Foto: Fredrik Sandberg)
Annonce:
Følg Krimi

Der bliver nu rejst tiltale mod fire formodede islamiske terrorister, der sidste nytår ville begå en massakre mod medarbejderne i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.

Anklager Helene Schrøder fra Københavns Vestegns politi bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at terror-sagen nu er sendt til statsadvokaten med indstilling om, at der rejses tiltale mod de fire sigtede for forsøg på terrorisme.

Planen var, ifølge sigtelsen, at trænge ind i bladhuset på Rådhuspladsen med en maskinpistol med lyddæmper, en pistol og 200 plasticstrips til at bagbinde medarbejderne, hvorefter terroristerne 'skulle dræbe så mange som muligt'. Blandt andet ved at hugge halsen over på dem.

Retssagen starter til april
De har siddet varetægtsfængslet i et år bag lukkede døre, og retten i Glostrup har netop forlænget deres varetægt til den 19. januar.

Annonce:

- Efterforskningen er stort set slut. Vi mangler svar fra udlandet på nogle retsanmodninger, men på det grundlag vi har nu, er det indstillingen, at der skal rejses tiltale i sagen, siger anklager Helene Schrøder.

Fordi der er tale om en terrorsag skal både statsadvokaten, rigsadvokaten og justitsministeren konfirmere anklageskriftet, der ventes klar i januar.

Læs også: Hemmelig terrorsag slæber sig afsted

Retten i Glostrup har også berammet terrorsagen ved et nævningeting. Sagen starter den 14. april og varer i 17 retsdage frem til juni, hvor dommen ventes.

1800 aflytninger
Beviserne i terrorsagen bygger først og fremmest på massiv overvågning af de fire sigtede fra det svenske sikkerhedspoliti SÄPO og danske PET.

ekstrabladet.dk erfarer, at det bl.a. er rumaflytninger af den 38-årige SZ´s lejlighed i Stockholm, der er vigige beviser i sagen. Her taler han bl.a. med den 45-årige tuneser MD om, at der skal 'dræbes så mange som muligt': 'Aktionen skal vare i 20 minutter, og der skal slås ihjel. Det skal ikke være som tjetjenerne. Der skal ikke forhandles,' lyder det.

Annonce:

Læs også: Terror-sigtet forsøgte flugt fra fængslet

I beviserne mod de terror-sigtede indgår bl.a. 1800 lydfiler med aflytninger samt videoovervågning fra den lejlighed i Herlev, hvor tre af de fire sigtede blev anholdt af politiets aktionsstyrke, AKS, den 29. december sidste år.

PET fulgte med, da mændene, som samme morgen var kommet til Herlev fra Stockholm i en lejet bil, holdt fællesbøn og bad om velsignelse til at dræbe de vantro. Kort efter skulle 'de ind for at se stedet', og PET turde ikke vente længere med at anholde dem, fordi der var skydevåben i bilen.

Læs også: Terror-ordre mod JP kom fra Pakistan

SÄPO forsinker sagen
Advokat Thorkild Høyer er forsvarer for en af de terror-sigtede, 30-årige MA. Han siger, at hans klient er villig til at lade sig afhøre af politiet, men at det først kan ske, når forsvareren har overblik over politiets talrige aflytninger:

Annonce:

- Der er ingen oversigter over, hvem der taler med hvem, hvor og hvornår. Det gør det umuligt for os at forholde os til materialet, siger Thorkild Høyer.

Han siger også, at svenske SÄPO forhaler sagen: - Der er et problemfyldt samarbejde mellem PET og SÄPO. Vi må konstatere, at materialet bliver forsinket og forsinket. Det bliver ikke udleveret fra SÄPO hurtigt nok. Det er absurd, siger advokat Thorkild Høyer.

Læs også: Jyllands-Posten mål for fire terrorplaner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: