Annonce:
Annonce:

22 gidsler slipper ud af piraters kløer

Efter et år som pirat-gidsler er 22 sømænd igen på fri fod. Løsesummen beløber sig til 65 millioner kroner

Annonce:
Følg Krimi

Somaliske pirater har frigivet en italiensk olietanker med 22 gidsler - 17 indere og 5 italienere - om bord.

Løsesummen er angiveligt 65 millioner kroner og blev af taktiske årsager leveret af to omgange, skriver nyhedsmediet somaliareport.com

- Det var en taktik fra skibets ejer for at være sikker på, at inderne blev frigivet, siger en kilde i piraternes bande og fortsætter:

- Efter de havde kastet de første penge ned fra helikopteren, blev de 17 indere frigivet i en lille båd. Efter de var sluppet væk fra piraterne, blev de sidste penge afleveret, og skibet og italienerne blev frigivet.

Den italienske olietanker MV Savina Caylyn har været i piraternes varetægt siden den 8. februar i år. Skibet blev kapret omkring 800 sømil ud for Somalias kyst og 500 sømil fra Indiens kyst.

Kapringen fik den italienske flåde til at sende en fregat til området. Ved kapringen skal piraterne have skudt mod olietankeren, før de kaprede tankeren og tog besætningen som gidsler.

De somaliske pirater har i 2011 ellers været mindre aktive end tidligere. De kaprede 23 skibe, og det er en halvering i forhold til de tre foregående år, hvor det lykkedes pirater at kapre cirka 45 skibe årligt.

Blandt de tilfangetagne søfolk er seks fra det danske fragtskib Leopard - heraf er to danskere.

De blev kidnappet fra skibet den 12. januar i år i Det Arabiske Hav, og er nu gidsler hos somaliske pirater på 12. måned.

Lars Bangert Struwe, piratforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, mener, at det faldende antal piratangreb skyldes, at de somaliske pirater presses af de internationale flådestyrker og bevæbnede handelsskibe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: