Annonce:
Annonce:

3-årig datter: Brød sammen da mors kiste blev båret ud

Far og datter blev ofre for en voldsom eksplosionsbrand søndag den 11. december. Bisættelsen blev en gribende afsked

Annonce:
Følg Krimi

Kristkirken på Enghave Plads i København var fyldt til sidste plads, da den 34-årige restauratør Maj Kaltoft og hendes 69-årige arkitektfar, Ole Kaltoft, blev begravet i dag.

De blev dræbt i en påsat eksplosionsbrand på Rahbeks Allé på Vesterbro i København, som Maj Kaltofts mand Kirk Smith antændte. Han døde selv i branden og efterlod dermed parrets fælles 3-årige datter forældreløs.

Den lille pige overværede hele ceremonien på skødet af sin mormor Bente, der nu har fået ansvaret for den 3-årige, som sognepræsten Mette Gramstrup bemærkede i sin rørende prædiken.

Kirkerummet var fyldt med blomster - og mange var så bevægede, at de var nødt til at kramme eller holde om sidemanden i løbet af begravelsen.

Annonce:

- Kærligheden er ikke meningsløs. Det er tabet der er meningsløst, var blandt de ting præsten sagde. Hun adresserede også den vrede som mange af de tilstedeværende må føle over Maj Kaltoft og hendes fars meningsløse død. Vreden kommer af savnet, mindede præsten tilhørerne om.

Planlagde mordbrand
Drabene skete, da Maj Kaltoft skulle hente tøj hos den mand, hun var ved at forlade. Hun havde taget sin far med til lejligheden, da hun var utryg ved at være der alene. Frygten var velbegrundet.

Kirk Smith havde i timerne før branden købt en stor mængde benzin. Mens far og datter var i lejligheden, oversprøjtede han dem begge med den brandbare væske og satte ild til dem i entréen. Alt omkring dem eksploderede og endte i et flammehav. Alle blev dræbt.

Til tonerne af Bob Dylans 'Forever Young' blev de to kister båret ud af kirken, og den efterladte 3-årige datter brød ud i voldsom gråd i favnen på sin mormor.

- Hvor er de henne?, spurgte hun mormoderen. Der måtte fortælle den lille pige, at de var båret ud i bilen.

Drevet af tragedie
Baggrunden for tragedien skal muligvis findes i et andet hårdt slag for familien. I juni måned mistede parret pludseligt deres tre måneder gamle søn, da de fandt ham liggende livløs i sin vugge. Parrets liv blev lagt i ruiner, og til slut endte deres forhold.

Episoden har angiveligt drevet Kirk Smith til tage sin kone og svigerfar med sig i døden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: