Annonce:
Annonce:

Dansk aktivist fængslet i Bahrain

Datter af den kendte menneskerettighedsaktivist Abdulhadi al-Khawaja anholdt ved demonstration i Bahrain

Annonce:
Følg Krimi

Den dansk-bahrainske menneskerettighedsaktivist og blogger Zaynab al-Khawaja er blevet fængslet under en demonstration i Bahrain, oplyser en menneskerettighedsgruppe, som har optagelser af anholdelsen.

- Hun er foreløbig fængslet for syv dage. Derefter vil hun blive stillet for en dommer, der vil afgøre, hvorvidt varetægtsfængslingen skal forlænges, siger Maryam Al-Khawa, der er søster til den fængslede, til Ritzau.

Zaynab al-Khawaja er datter af den kendte menneskerettighedsforkæmper Abdulhadi al-Khawaja, der i forvejen er idømt fængsel på livstid i Bahrain efter at have deltaget i demonstrationer mod landets enevældige styre.

Maryam Al-Khawa siger over telefonen fra London, at hendes søster er sigtet for at opildne til uroligheder og for at have overfaldet en politimand.

Annonce:

Videooptagelser viser imidlertid, at politiet overfaldt hende ret brutalt og lagde hende i håndjern, hvorefter hun blev ført væk fra en demonstration.

- Hun deltog i en demonstration, hvor hun sammen med andre kvinder demonstrerede fredeligt ved en rundkørsel, siger Maryam Al-Khawa, der ligesom sin søster arbejder i Bahrain Center for Menneskerettigheder, der ligger i London.

Demonstrationen fandt sted efter gadekampe mellem politifolk og hundredvis af aktivister. Politiet anvendte tåregas i et forsøg på at opløse demonstrationen.

Abdulhadi al-Khawaja har boet i Danmark i en årrække efter at have fået politisk asyl og siden statsborgerskab.

Maryam al-Khawaja siger, at der ikke er nyt i hendes fars sag.

Hun har tidligere bedt Danmark om at opretholde et pres på Bahrain, hvor hendes far har fået stadfæstet sin livstidsdom ved en appeldomstol i Bahrain.

Al-Khawaja blev blandt andet kendt skyldig i at forsøge at omvælte regimet og kongefamilien og med magt forsøge at ændre forfatningen og indføre en republik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: