Annonce:
Annonce:

Han får det sidste ord i dag

Forsvarerens procedure i dag: Forkerte signalementer, røglugt og Marcels ar og skader bliver omdrejningspunkt i dagens retsmøde

I dag skal forsvarer Jacob Lund Poulsen forsøge at overbevise dommere og nævninge om Marcel Lychau Hansens uskyld. (Foto: Privat)
I dag skal forsvarer Jacob Lund Poulsen forsøge at overbevise dommere og nævninge om Marcel Lychau Hansens uskyld. (Foto: Privat)
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): Marcel Lychau Hansen skal reddes af røglugt og lyse skægstubbe.

Amagermandens vej væk fra noget, der minder om fængsel på livstid, skal findes i farvetonerne af hans beskedne ansigtsbehåring og tvivl om, hvorvidt voldtægtsmanden lugtede af røg eller ej, da han efter anklagen blandt andet voldtog fire, gav dem karakterer for deres evne til at underlægge sig sextvang og efterlod dem bundet, bastet og blindet – belastet for livet.

Det er indtrykket efter 10 dages byretssag mod manden, som er anklaget for at myrde to og voldtage en flok. Men når hans forsvarer Jakob Lund Poulsen i dag skal levere sin procedure er det ikke for at bevise uskyld. Det er for at kaste så meget tvivl ind i anklagerens bevisrække, at nævninge og dommere ryster på hånden, inden de lader hammeren falde.

Annonce:

I løbet af de 10 retsdage har Lund Poulsen brugt alle lejligheder til at smide grus i anklagerens maskine, der ellers med sine dna-beviser har kværnet i ugevis.

Læs også: Sexofre skulle selv vælge
Læs også: Gav karakterer til sine ofre

Røglugt og gale signalementer
For eksempel røglugten. På de aftener, hvor den firdobbelte voldtægt på Ingolfs Allé foregik, og hvor den 17-årige pige blev voldtaget i en kolonihave på Amager, havde Marcel Lychau Hansen været til selskaber, hvor der blev røget tæt. Alligevel er der ingen af ofrene, der har bidt mærke i, at overfaldsmanden lugtede af røg. Tværtimod lød signalementet af manden fra kolonihaven på en mand, der hverken lugtede af røg eller alkohol.

Annonce:

Også uoverensstemmelsen mellem den 17-åriges fortælling om gerningsmandens lyse skægstubbe og Marcel Lychau Hansens mørke ansigtsbehåring bliver et centralt punkt, når klienten skal fries fra det værst tænkelige retten kan byde ham – en fængselsstraf uden udløbsdato.

Siden anholdelsen 12. november sidste år har Marcel Lychau Hansen nægtet alt.

- Jeg er uskyldig, er de eneste ord han har sagt om sagerne.

Han hævder, at de tekniske beviser, der ellers med stor sikkerhed nagler ham til gerningsstederne er plantede, fabrikerede ellers falske. En sang som den rutinerede forsvarsadvokat næppe vil synge højt.

Læs også: Stopur blev dramatisk rekvisit i retten
Læs også: Beviserne vokser mod Amagermanden

Ar og skader bliver vigtige
I stedet vil han fokusere på de detaljer, der kan blive afgørende for dom i de enkelte forhold.

Havde han overhovedet et par grønne Adidas-sko, som ofret i Vangede påstod? Havde han overhovedet erinde i forstaden?

Kan det passe, at han havde langt hår, da han i august 1990 blev set i Fasanskoven – Marcel plejede at klippe manken kort om sommeren.

Annonce:

Skal man stole på kronvidnet Tommy, der efter 20 år med misbrug af stoffer valgte at stå frem og sige, at Marcel have pralet med drabet i 1987?

Og hvorfor har ingen af de voldtagne piger berettet om de ar på håndryg og næse, som en præcis beskrivelse af Marcel Lychau Hansen, burde indeholde?

Som den allersidste taler inden dommere og nævninge går til at votere skyldsspørgsmålet, får Marcel Lychau Hansen - som andre tiltalte - lov til at få det allersidste ord. Om dette bliver en opfølgende forsvarstale på de gentagene benægtelser, han er kommet med under retssagen - eller om han vil opretholde den kølige facade og helt holde mund - vil tiden vise.

Der afsiges kendelse om skyldsspørgsmålet den 19. december og - hvis han kendes skyldig - endelig dom den 22. december.

Følg ekstrabladet.dk direkte fra retten her.

Læs alt om sagen mod Amagermanden her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: