Annonce:
Annonce:

De blev ofre for belgisk galning: Baby skudt i hovedet

Syv blev ofrer for den gale belgier: Helt unge mennesker dræbt i Amrani-massakren. En kun 17 måneder gammel dreng blev skudt i hovedet

Blandt de seks ofre er primært helt små børn og teenagere.
Blandt de seks ofre er primært helt små børn og teenagere.
Annonce:
Følg Krimi

17 måneder. Så ung nåede den lille krølhåret dreng Gabriël kun at opleve livet. Ved gårsdagens massakre i Liège blev han sent i aftes Nordine Amranis yngste dødsoffer af i alt seks.

Gabriël kom i går tilfældigt forbi det sted, hvor angrebet fandt sted. Sammen med sin mor, far og søskende hørte de først et højt brag.

- Da braget kom, trykkede jeg Gabriël tæt på mig, men pludselig kunne jeg se, at hans øjne var lukkede. Jeg skreg i panik og en kvinde gjorde mig opmærksom på, at han blødte fra hovedet, forklarer hans mor Olivia ifølge nieuwsblad.be.

Panik-fyldt bus
Mens drengen blev ført til en ambulance, kastede moderen sig selv ind i en bus.

Annonce:

- Folk var i panik og flygtede. Jeg råbte til chaufføren, at han skulle lukke dørene og speede op. Han kørte så til hospitalet, hvor vi fik oplyst, at en kugle havde boret sig ind i Gabriëls hoved, siger moderen.

I aftes måtte læger opgive alt håb om at redde den lille dreng, hvis tilstand kun blev forværret efter indlæggelsen.

Udover en 75-årig kvinde, der stort set døde i armene på sin datter efter at være blevet ramt af granatsplinter, er samtlige dødsofre helt unge mennesker.

Lille pige døde af granatsplinter
Også en 23 måneder gammel pige mistede livet i går. Den lille pige sad på armen af sin mor, da angrebet på julemarkedet fandt sted og blev ramt af flere granatsplinter. I første omgang blev hun kørt til St. Joseph Hospital men blev overført til et andet hospital, for at få foretaget en organtransplantation. Men skaderne fra Amranis galskab, granater og pistoler overlevede heller ikke hun.

17-årige Pierre stod ved busstoppestedet, da Amrani slog til og smed om sig med håndgranater. Læger formåede ikke at forbedre hans skader.

Annonce:

- Livet smilede til Pierre. Han gik i skole på St. Bartholomew College og havde et år tilbage. Han havde lige overstået en engelskeksamen, som eftersigende var gået godt. Som sædvanlig gik han til Place Saint-Lambert for at vente på bussen hjem, fortæller et familiemedlem foran hospitalet.

Dødens busstoppested
- Pierre blev ramt af flere fragmenter - også i hovedet. Han var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Selv en operation ville ikke have kunnet redde ham. Vi kan ikke beskrive dette brutale tab med ord, lød det fra Pierres onkel.

Også den 15-årige studerende Mehdi Nathan Belhadj blev offer for Amranis massakre. Han ventede med to kammerater ved busstoppestedet for at komme hjem. Så langt nåede han aldrig. Han døde på stedet, da Amrani gik amok.

Blandt de omtrent 132 sårede er også en 20-årig mand, der er indlagt med alvorlige hovedskader. I alt syv mennesker er hidtil døde efter Nordine Amranis massakre - inklusiv den massakrerede rengøringsdame og den 33-årige Amrani selv, der skød sig et stykke tid inde i forløbet.

Lørdag er der allerede nu planlagt et mindeoptog for alle indbyggere i Liége, som efter en times 'hvid march' ender på Place Saint-Lambert, hvor der vil blive holdt et minuts stilhed.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: