Annonce:
Annonce:

Sådan planlagde han dobbelt-mordet

Dobbelt-drabet på restauratør Maj Kaltoft, 34, og hendes 69-årige far Ole Kaltoft var nøje planlagt, viser politiets seneste efterforskning

Restauratør Maj Kaltoft, 34, blev fundet død på tredje sal i opgangen på Rahbeks Allé. Hendes far og eksmand døde på hospitalet.(Privatfoto og Henning Hjorth)
Restauratør Maj Kaltoft, 34, blev fundet død på tredje sal i opgangen på Rahbeks Allé. Hendes far og eksmand døde på hospitalet.(Privatfoto og Henning Hjorth)
Annonce:
Følg Krimi

Den formodede gerningsmand til den makabre familietragedie på Rahbeks Allé på Vesterbro i København planlagde nøje mordene på ekskonen Maj Kaltoft, 34, og hendes 69-årige far Ole Kaltoft.

Dét viser politiets seneste efterforskning af eksplosionsbranden, hvor far og datter omkom sammen med Maj Kaltofts eksmand Kirk Smith, 38. Alle døde af voldsomme brandskader fra en benzineksplosion i tårnlejligheden på Rahbeks Allé 5.

De befandt sig alle i lejlighedens entre, da benzindampene eksploderede med et brag.

Politiet ved nu, at Kirk Smith cirka en time før branden købte fem liter benzin i en reservedunk på en nærliggende tankstation.

- Jeg kan bekræfte, at vi har videooptagelser fra tankstationen, hvor han køber benzin en times tid, før branden bryder ud, siger efterforskningsleder Bertel Hejlesen.

Læs også: Ramt af benzineksplosion i entreen

Annonce:

Kirk Smith var også på indkøb i en butik, hvor han købte flere tomme plasticdunke, som han efterfølgende fyldte med benzin fra reservedunken.

Politiets kriminalteknikere fandt både fyldte og tomme dunke i lejligheden efter branden. Politiet vil ikke sige præcist, hvor mange.

Politiet tror, at de tre omkomne alle fik benzin på sig, som blev antændt. Ellers ville de næppe have fået så voldsomme brandskader på 80-90 procent af kroppen. Men præcist hvad der skete i lejligheden og hvordan de fik benzinen på sig ved politiet endnu ikke.

Hvad skete der i lejligheden ?
En vidneforklaring tyder på, at Maj Kaltoft og Ole Kaltoft kom til lejligheden kl. 11.45. Knapt en halv time senere skete eksplosionen i lejlighedens entré, hvor alle tre befandt sig.

- Vi ved ikke, hvad der skete i lejligheden forud for branden. Der er hældt benzin ud, men vi ved ikke hvordan og hvornår det er sket, siger efterforskningsleder Bertel Hejlesen.

Annonce:

Da benzindampene eksploderer i tårnlejlighedens entre, forsøger den 69-årige mand at komme ud på lejlighedens altan, hvor en røgdykker ser ham i flammer. Han bliver fundet på femte sal.

Den 34-årige kvinde findes død på tredje sal, lige under lejligheden, mens den formodede gerningsmand findes stærkt forbrændt på første sal.

Læs også: Dødsbranden: Pårørende tager afsked

Politiet håber, at obduktionen af de tre døde i morgen kan kaste mere lys over mysteriet.

Politiet har ikke fundet et afskedsbrev eller andet, der kan kaste lys over tragedien.

Men motivet er der ikke megen tvivl om. Kirk Smith var knust over, at parrets barn, en dreng på tre måneder, blev fundet vuggedød for få måneder siden.

Kirk Smith og Maj Kaltoft gik fra hinanden efter barnets død, og det fik tilsyneladende den amerikanske statsborger til at føle, at hele hans tilværelse brød sammen.

Læs også: Politichef: Eksplosion svær at planlægge

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: