Annonce:
Annonce:

Tiltale: Brodermorder var utilregnelig

Statsadvokaten vil have 30-årig idømt anbringelse på psykiatrisk afdeling for drab på sin bror i Sønderborg

Annonce:
Følg Krimi

En 30-årig mand var utilregnelig, da han ifølge anklagemyndigheden i februar dræbte sin bror i Sønderborg.

Det fremgår af det anklageskrift i sagen, som Statsadvokaten for Syd- og Sønderjylland har udarbejdet i sagen, og som Ritzau har fået aktindsigt i.

Ifølge anklageskriftet vil statsadvokaten i stedet for en fængselsstraf til den 30-årige bede om anbringelse på en psykiatrisk afdeling, hvis Retten i Sønderborg vælger at kende ham skyldig i drabet.

Statsadvokaten henviser til straffelovens paragraf 16, som siger, at personer, der var utilregnelige i gerningsøjeblikket, ikke kan straffes. Utilregnelighed dækker blandt andet over sindssygdom og svær mental retardering.

Den 30-årige mand er tiltalt for ved omsnøring af halsen at have dræbt sin 22-årige lillebror den 16. februar 2011. Omsnøringen førte til, at den 22-årige blev kvalt.

Annonce:

Drabet skete i en lejlighed i Sønderborg mellem klokken 18 og 20.30. I boligområdet, hvor drabet skete, har der været en del problemer med stofmisbrug og hashhandel.

Derfor var det det da også i dagene efter drabet oppe at vende, at drabet muligvis havde forbindelse til narkomiljøet.

Det var først to dage efter drabet, at politiet valgte at anholde den dræbtes bror, som på tredjedagen blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

I drabssager bliver den sigtede altid underkastet en mentalundersøgelse. Det er den undersøgelse, som har vist, at den 30-årige angiveligt var utilregnelig.

Hvis den 30-årige bliver fundet skyldig i drabet, vil det i sidste ende være op til retten at afgøre, om man vil følge påstanden fra statsadvokaten og idømme manden en foranstaltning med psykiatrisk anbringelse frem for en fængselsstraf.

Det er dog normalt, at retten i den type sager følger indstillingen fra anklagemyndigheden. Sagen begynder ved Retten i Sønderborg i det nye år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: