Masseanholdelser: Rockere lavede bagholdsangreb

62 anholdte efter voldsomt sammenstød mellem rockere og bandemedlemmer i retten i Glostrup

Politiet har anholdt omkring 50 personer fra Tingbjerggruppen og sat dem i futtog med plastic-strips om håndleddene. Privatfoto
Politiet har anholdt omkring 50 personer fra Tingbjerggruppen og sat dem i futtog med plastic-strips om håndleddene. Privatfoto

Aggressive råb, glammende hunde og knuste flasker omdannede pludselig området omkring Retten i Glostrup til noget, der lignede en dramatisk kamparena, da Hells Angels og AK81 på den ene side og bandemedlemmer fra Tingbjerg-gruppen forsøgte at komme i kødet på hinanden.

Det skete i forbindelse med retssagen mod det 25-årige HA-prøvemedlem, Mazdak Fabricius, der er tiltalt for drabet på Osman Nuri Dogan i Tingbjerg i august 2008. I dag skulle flere af folkene fra Tingbjerg-gruppen afgive forklaring.

Men uden for retten kogte gemytterne altså over.

Kun politiets massive indsats forhindrede et masseslagsmål med omkring 100 mand, og politiet har været nødt til at tilkalde forstærkning fra Udrykningssektionen i København.

SE DE DRAMATISKE BILLEDER I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Politiet forsøgte at tale gemytterne til ro, men det kogte flere gange over, hvor grupperne forsøgte at komme frem til hinanden, og mens politiet gennede en delegation af dynejakke-klædte rockere tilbage, kan man høre dem råbe:

- Hvorfor fanden gør I ikke det samme med dem?

Politiet har nu anholdt i alt 62 personer. Enkelte er fra AK81, men hovedparten kommer fra Tingbjerg-gruppen, der sidder i futtog med plastic-strips om håndleddene på Søndre Ringvej i Glostrup.

HA'erne er til gengæld stille og roligt kørt derfra, og der er nu atter faldet ro over gemytterne ved retten.

Grupperingerne har været splittet op bag hver sin politiafspærring, men ifølge ekstrabladet.dks fotograf uden for retten forsøgte folk fra AK81 at lave et bagholdsangreb.

Læs også: Drabssag: Bandefolk råbte 'hunde' efter rockere

- Det skete i forbindelse med, at politiet tilbageholdt hele Tingberg-gruppen og tog noget tåregas fra dem. Og på et tidspunkt sniger Hells Angels og AK81 sig rundt om bygningen for at lave et bagholdsangreb, fortæller fotografen.

Læs også: Hånede drabsoffer i et brev

Det endte med, at folk fra AK81 angreb med flasker og Tingbjerg-gruppen svarede igen med at kaste med vejmateriel. Flere af de implicerede var maskeret med hætter og tørklæder, så man kun kunne se deres øjne.

Og på et tidspunkt måtte politiet sætte hundene ind og trukket stavene for at få styr på situationen.