TV: kvinder mishandlet i russisk fængsel

Kvindelige fanger er blevet systematisk slået, sparket og seksuelt ydmyget – fængselschef anholdt efter video-afsløring

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Mens præsident Dmitrij Medvedev og premierminister Vladimir Putin spiller badminton og leger mejetærskere på reklamevideo før det kommende valgcirkus, blev krænkelse af menneskerettigheder en dagligdag i Rusland.

Russiske medier har afsløret, at kvindelige indsatte i Amur-regionen, der ligger 8.000 km øst for Moskva, er blevet systematisk slået, sparket og seksuelt ydmyget af fængselsbetjente.

I al hemmelighed har en fængselsbetjentene optaget de bestialske scener af korporlig afstraffelse i en celle på mobilkamera og har afleveret videoen til pressen. Samme kilde har udpeget den person, som har beordret og deltaget i mishandlingen.

Nægter sig skyldig
Ifølge den foreløbige undersøgelse er der tale om den 47-årige major Sergej Zitjkov, som er vicechef for kriminalforsorgen i regionen. Nu er majoren anholdt og sigtet for magtmisbrug. Han nægter sig skyldig, fordi han ”ikke er i stand til at genkende sig selv på videoen.”

En af de mest kendte sager om mishandling i de russiske fængsler i den seneste tid handler om den russiske advokat Sergej Magnitskij, der afslørede, at en række korrupte, højtstående russiske embedsmænd og efterretningsfolk, havde begået omfattende skattesvindel.

Sergej Magnitskij blev anholdt og sat i fængsel, hvor han døde fordi han blev nægtet lægebehandling på trods af alvorlig sygdom. USA er ved at indføre sanktioner mod de russiske embedsmænd, som er medskyldige i advokatens død.

I tv-indslaget over artiklen kan du se optagelserne af overgrebene mod kvinder i det russiske fængsel!