Annonce:
Annonce:

Sverige frygter gentagelse: Fireårige Kevin blev dræbt af børn

Svensk politi undersøger, om et barn kan stå bag drabet på den fireårige dreng, der døde i Ljungby i sidste uge. For 13 år siden slog to børn en fireårig ihjel i Sverige

Fireårige Kevin Hjalmarsson fra Arvika blev dræbt i 1998 af to andre børn. (Foto: Aftonbladet)
Fireårige Kevin Hjalmarsson fra Arvika blev dræbt i 1998 af to andre børn. (Foto: Aftonbladet)
Annonce:
Følg Krimi

Hvis det viser sig, at den fireårige dreng, der i sidste uge blev fundet dræbt i Ljungby, blev slået ihjel af et barn, er det ikke første gang i svensk kriminalhistorie.

Læs: Småbørn afhøres om drab på 4-årig

I august 1998 slog to drenge på fem og syv år den kun fireårige Kevin Hjalmarsson ihjel i Arvika. Obduktionsrapporten afslørede, at den lille dreng døde af vold mod halsen.

De to lidt ældre drenge havde blandt andet presset en pind mod den kun fireåriges hals, da han lå hjælpeløs på jorden ikke langt fra sit hjem.

Livsfarlig leg
De to unge drabsmænd erkendte at stå bag Kevins død og blev efterfølgende overgivet til de sociale myndigheder.

De forklarede til politiet, at en leg med den lille dreng udviklede sig til en slåskamp, som endte med, at Kevin mistede livet. Det skrev den svenske avis, Aftonbladet, i november 1998.

Annonce:

Læs mere fra Aftonbladets dækning her

Den ubegribelige tragedie begyndte 16. august 1998, da Kevin ved 17-tiden forsvandt fra legepladsen blot nogle hundrede meter fra hjemmet i boligområdet, Dottevik, i Arvika.

Bare få minutter før havde vidner set ham i leg med andre børn. Men Kevin kom aldrig hjem. De to drenge, der endnu ikke var fyldt ti år, gik den augustdag fra at være hans legekammerater til at blive hans banemænd.

Morfar fandt Kevin død
Ifølge politiet og den svenske avis blev den lille dreng brutalt mishandlet i nærheden af et lille redskabsskur i nærheden af en skole ved Kyrkviken. Den voldsomme leg endte med, at Kevins lig ente på Kyrvikens strand. Her fandt Kevins morfar klokken 21.15 sit barnebarn død på en træpille - kun få hundrede meter fra drengens hjem.

Læs også om Kevins fars store sorg

Annonce:

Det blev begyndelsen på en politiefterforskning, som i mere end to måneder efterlod hele Arvika lamslåede og skræmte hele den svenske befolkning.

Desuden var det første gang, at svensk politi fik erfaring med at afhøre børn.

Dødsfaldet blev først meldt ud som en drukneulykke. Men kort efter pegede retsmedicinske undersøgelser på, at drengen havde været udsat for vold med seksuelle undertoner og blevet kvalt.

Det førte til, at politiet i en periode jagtede en pædofil, som var mistænkt for at stå bag drabet. Imens bredte uro og mistænkeliggørelse sig i lokalområdet og resten af Sverige, indtil sandheden om Kevins død så dagens lys.

Læs også om, hvordan svensk politi for 13 år siden forsøgte at mørklægge Kevin-sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: