Bagger, bandekrig og drab

Rockerkongens fald - del 2

Brian Sandberg blev ramt af skud under et af forsøgene på at komme ham til livs. (Foto: Kristian Linnemann)
Brian Sandberg blev ramt af skud under et af forsøgene på at komme ham til livs. (Foto: Kristian Linnemann)

Det er december 2008, og overskrifterne på formiddagsavisernes spisesedler er blæst op med fede typer: Toprocker livvagt for Stein Bagger. Brian Sandberg: Manden med de to liv.

Skandalen om den bedragerisigtede direktør for IT Factory, Stein Bagger er et populært samtaleemne i hele landet, og sagen er kun blevet mere spændende, efter medierne i begyndelsen af måneden kan fortælle historien om Stein Baggers livvagt – den 42-årige Hells Angels-rocker, Brian Sandberg, der ligesom Bagger lever et liv i overhalingsbanen. Bosat i en 160 kvadratmeter stor liebhaverlejlighed i det eksklusive Tuborg Havn nord for København, indehaver af en sort Audi A5, kæreste med stripperen Kira Eggers og et kendt ansigt i det københavnske jetsetmiljø. HA-prinsen med den hvide vest.

Forsøgt myrdet flere gange
Selv samme livsstil sikrer jetsetrockeren - som formiddagsaviserne døber Brian Sandberg - en fast holdeplads på forsiderne gennem de næste to år. Det er nemlig ikke kun på grund af forbindelsen til IT Factory, at aviserne er begyndt at interessere sig for det højt profilerede Hells Angels-medlem. Da nyhedsværdien ved Stein Bagger-sagen i løbet af 2009 så småt begynder at fortage sig, har medierne imidlertid ikke glemt storsvindlerens bodyguard. Brian Sandberg bliver hurtigt kædet sammen med den bandekrig, der sideløbende med Stein Bagger-sagen hærger Københavns gader. Og forbindelsen er da heller ikke søgt. Brian Sandberg bliver i 2009 udsat for ikke mindre end tre skudattentater, og bliver hurtigt udråbt som en af konfliktens hovedpersoner af politi og medier. Han er manden, der blandt andet har ansvaret for Hells Angels’ nye kampenhed AK 81.

Forrige| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Næste