Ligfoto skal fælde Jacksons livlæge

Michael Jackson-retssagens første dag bød på drama, tårer og et chokerende foto af popstjernens lig

Et foto af Michael Jacksons udpinte lig er et af de stærke beviser, som skal fælde livlægen Conrad Murray, der er tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med popstjernens dødbringende overdosis i juni 2009.

Et sus gik gennem det tætpakkede retslokale i Los Angeles, da fotoet af en død Michael Jackson på en båre blev vist på storskærm under anklagerens indledende procedure.

– Vi vil bevise, at Murray gentagne gange handlede groft uagtsomt, gentagne gange nægtede passende omsorg for sin patient, lød det fra anklager David Walgren.

Jacksons forældre og søskende sad som lammede på tilhørerpladserne.

Kun Katherine Jackson kiggede væk, da fotoet af hendes døde søn blev vist side om side med et foto af en lyslevende og vital popkonge. Billederne var taget med et døgns mellemrum.

Forsvar: Han dræbte sig selv
Conrad Murray, 58, der flere gange blev overmandet af tårer under proceduren, risikerer fire års fængsel.

Murray har aldrig nægtet, at han gav Jackson bedøvelsesmidlet propofol. Men Murrays forsvarer, Ed Chernoff, hævder, at popsangeren døde, fordi han selv havde taget en ekstra dosis, mens lægen ikke befandt sig i soveværelset.

– Han begik en handling, som var skyld i hans egen død, sagde forsvareren.

Kunne ikke sove uden 'mælk'
Conrad Murray havde i ugerne op til popstjernens død ellers været særdeles rundhåndet med at udskrive det kraftige propofol, der er beregnet til brug i operationsstuer.

Murray har fortalt politiet, at han følte sig presset, fordi Jackson truede med at aflyse sine kommende comeback-koncerter i London.

Jackson klagede nemlig over, at han ikke kunne sove, hvis han ikke fik en dosis med midlet, som han omtalte som 'mælk'. Jackson fik propofol hver dag i to måneder inden sin død.

Havde kateter i tissemanden
Det kom også frem, at Michael Jackson var fuldstændig hjælpeløs, når han var sendt til drømmeland med et skud propofol. Anklageren fortalte, at Michael Jackson have et kateter fastgjort til tissemanden, da han blev fundet død i sin seng.

Kateteret forhindrede at Jackson tissede i sengen, når han var under bedøvelse – og som et uhumsk bevis på popstjernens afhængighed fandt politiet en dunk med popstjernens urin på et natbord i soveværelset.

Retssagen mod Conrad Murray ventes at fortsætte i fem uger.