Dobbelt-morder får 30 dages fængsel og udvisning

Dobbeltmorderen Pavel Przenioslo er idømt 30 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark

(ekstrabladet.dk) Retten på Frederiksberg

Anklagemyndigheden havde krævet, at Pavel Przenioslo blev sat ind til fortsat afsoning af dommen på livstid, fordi han har overtrådt vilkårene for sin prøveløsladelse.

Men det mente dommeren på Frederiksberg var 'ude af proportioner'.

Læs også:Kræver dobbelt-morder ind på livstid igen

Den polske dobbelt-morder blev idømt 30 dages ubetinget fængsel, som han grundet sin varetægtsfængsling allerede har afsonet, og udvisning af Danmark.

Pavel Przenioslo skal udvises i løbet af tre dage og forbliver indtil da varetægtsfængslet.

Bror til dræbt: Han burde have livstid
Familiemedlemmer til de dræbte overværede retssagen mod den polske dobbelt-morder, og de havde håbet, at han var blevet sat ind igen til afsoning af livstidsdommen.

En bror til den dræbte 21-årige Hamza Korkmaz siger til ekstrabladet.dk: - Jeg synes dommen er langt ude. Det er ikke fair. Jeg synes, det havde været mest rimeligt, om han var sat ind igen på livstid.

Det kom frem i retten, at Kriminalforsorgen på blot et år skiftede mening om prøveløsladelse af Pavel Przenioslo.

I 2009 nægtede Kriminalforsorgen at løslade ham, fordi han blev betragtet som farlig. Men året efter ændrede pludselig Kriminalforsorgen mening, og hverken politiet eller anklagemyndigheden protesterede mod en løsladelse og udvisning til Polen.

Reststraf: 40.000 dage !
Den 1. juli 2010 blev Pavel Przenioslo prøveløsladt med fem års prøvetid, hvor han ikke må begå noget kriminelt. Hans teoretiske reststraf på livstidsdommen er beregnet til godt 40.000 dage !

Iført håndjern og bevogtet af seks politifolk sad dobbelt-morderen i rettens skranke og sippede en halv liter danskvand.

Anklager Ulrik Sjølin mente, at polakken skulle sendes retur til fængslet og livstidsdommen, fordi han havde overtrådt vilkårene for sin prøveløsladelse.

- Nu er det ikke sådan, at han bliver låst inde og nøglen smidt væk. Kriminalforsorgen skal løbende vurdere, hvornår han igen er klar til en prøveløsladelse, sagde anklager Ulrik Sjølin.

Politiet har ingen holdepunkter for, at Pavel Przenioslo kom til Danmark for at begå ny kriminalitet. Han siger selv, han kom for at besøge sin lille søn på to et halvt år, som han savnede og som han havde købt gaver til.

Han kørte i en bil, som han var ved at købe, og han har tidligere forklaret, at han havde købt en brobiz til Øresundsbroen.

Pavel Przenioslo afviser, at han har været flere gange ulovligt i Danmark efter løsladelsen.

Massakre efter opgør om røveribytte
Han kom til Danmark med sine forældre som ni-årig og familien slog sig ned i Brøndby Strand.

Her kom han i dårligt selskab og begyndte at blive kriminel. Det var netop et opgør om udbyttet fra et væbnet røveri, der fik am til at gå amok og skyde sin kammerat Hamza Korkmaz.

For kke at efterlade sig vidner skød han også Hamza´s 18-årige gravide kæreste og hendes 44-årige far.

Hun overlevede og mistede barnet. I dag har hun fast hjælp fra kommunen til at klare hverdagen. Hun har fået et barn til, som faderen tager sig af.