Tøfting bor hos ekskonen: Bedre end på gaden

Plæneklipperen tror ikke på, at hans millionvilla er brændt ned ved et tilfælde

Politiets teknikere arbejdede i går i Stig Tøftings nedbrændte hus i Hørning. (Foto: Ernst van Norde)
Politiets teknikere arbejdede i går i Stig Tøftings nedbrændte hus i Hørning. (Foto: Ernst van Norde)

Den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting er overbevist om, at det ikke er tilfældigt, at hans landejendom i Hørning syd for Aarhus natten til søndag brændte ned til grunden.

Stig Tøfting er sikker på, at branden er påsat, men Sydøstjyllands Politi har bedt den kontroversielle fodboldkommentator om at holde sine teorier for sig selv, og Plæneklipperen vil derfor ikke uddybe, hvorfor han mener, at han har haft indbrud i sin ejendom, der tidligere i år blev vurderet til 5,9 millioner kroner af ejendomsmægleren Jan Fog.

– Jeg blev kontaktet af mit vagtselskab natten til søndag og ikke af hverken politi eller brandvæsen. Alarmen var gået i mit hus, og det tyder på, at der har været nogen, siger Stig Tøfting.

– Hvorfor skulle nogen sætte ild til dit hus. Har du fjender?

– Jeg har lovet politiet, at jeg ikke vil udtale mig om motivet, før deres undersøgelser er færdige, siger Tøfting, som har installeret videoovervågning overalt på ejendommen. Det er dog uvist, om optagelserne kan bruges til noget efter den voldsomme brand.

Ikke alt er tabt
42-årige Stig Tøfting var med sin datter til et velgørenhedsstævne i Hamborg, da han blev kontaktet af sit vagtselskab kl. ca. 01.00, fordi alarmen var gået. Far og datter hastede hjem til Hørning og fandt et hjem, som var raseret af flammer og kaskader af vand.

– Det var helt uvirkeligt. Jeg har stadig ikke helt forstået det. Søndag morgen gik jeg rundt på grunden sammen med politiet, men jeg fik ikke lov til at komme indenfor, siger han til Ekstra Bladet.

Selv om den stråtækte millionvilla, der tidligere i år blev vurderet til 5,9 millioner kroner af ejendomsmægleren Jan Fog i programmet ’Liebhaverne’, hurtigt blev omspændt af et voldsomt flammehav, lykkedes det alligevel brandfolkene at redde nogle af Stig Tøftings personlige ejendele.

– Jeg har ikke overblik over, hvor meget der er gået tabt. De har reddet nogle ting, som er gemt i garagen, men jeg får ikke lov at se dem, før politiets undersøgelser er færdige.

Bor hos ekskonen
Stig Tøfting blev i sommer skilt fra sin kone gennem 18 år, Betiina, som flyttede til Skanderborg med to af parrets børn. Den ældste datter boede sammen med sin far i den hvide villa.

I dag bor Stig Tøfting igen hos sin eks i en lejlighed i Skanderborg.

– Hvordan er det at bo hos sin ekskone?

– Det er da bedre end at bo på gaden. Og det siger jo noget om, hvor meget sammenhold der er i familien. I sådan en situation ser man lidt igennem fingre med det, der er sket.

– Hvordan har dine børn taget det?

– Børn er på mange måde bedre til at komme sig, end vi voksne er. Det er da også uvirkeligt for dem, men de har valgt at tage i skole og på arbejde for at komme videre. Det er nok meget godt.

– Hvad skal der ske med huset?

– Det er alt for tidligt at sige noget om endnu. Jeg tager et par timer ad gangen. Men det ser da ikke godt ud. Når man ser på huset, ser det ikke ud, som om det nogen sinde bliver et hjem igen.