Overfald på SF´er var rent fup

Politiet afviser, at et medlem af SF´s Ungdom har været udsat for et overfald

Fyns politi afviser nu, at et medlem af SF´s Ungdom blev overfaldet i Svendborg, da han var ude for at hænge valgplakater op.

- Det kan på ingen måde bekræftes, at overfaldet har fundet sted, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Fyns politi har efterforsket sagen siden en politisk leder fra SF i Svendborg anmeldte overfaldet i går.

Overfaldet skulle være sket i onsdags ved 18-19-tiden på Egensevej i Svendborg, hvor den unge SF´er angiveligt blev overfaldet af en flok unge, der råbte 'socialist-svin' og 'røde' efter ham. Ifølge oplysningerne blev manden indlagt på Svendborg Sygehus og overført til traumecenteret i Odense med alvorlige skader.

Læs også: Overfald på SFU´er er formentlig fup

Politiet oplyser, at ophavsmanden til anmeldelsen er en 23 årig fra Svendborg, som fortalte om overfaldet til en anden politiker fra Svendborg. Den 23-årige fortalte, at hans 'lillebror' var blevet groft overfaldet.

Fik lov at låne politikers bil
Den 23 årige fik på den måde lov at låne politikerens bil for at kunne besøge sin 'kvæstede' lillebror på hospitalet.

Politiet har forsøgt forgæves at komme i kontakt med den 23 årige, for at få oplyst identiteten på hans 'kvæstede lillebror', som ikke er registreret i politiets registre - og som hverken Svendborg Sygehus, OUH Traumecenter, Falck eller politiet har været i kontakt med.

Den 23 årige afleverede imidlertid sent i aftes den lånte bil tilbage til politikeren og oplyste til politikeren, at 'lillebroderen' ikke var en biologisk lillebror. Han navngav personen, og den 23 årige fastholdt sin historie.

Politiet har nu fundet den navngivne 'lillebror' - og han har det godt. Det drejer sig om en 24 årig mand fra Svendborg.

Han har på ingen måde været involveret i 'sagen', han er ikke politisk aktiv - og har ikke været udsat for et overfald.

Han er slet ikke i familie med den 23 årige, men er blot en god bekendt.

Dømt for dødstrusler mod Anders Fogh
Fyns Amts Avis har talt med den 24-årige, som afslører, at 'overfaldet' er opdigtet af hans 23-årige 'plejebror':

- Han kan finde på lidt af hvert, og nu er jeg åbenbart blevet rodet ind i en mystisk historie, siger den 24-årige til Fyns Amts Avis.

Den fantasifulde 23-årige er tidligere idømt 60 dages betinget fængsel for dødstrusler mod daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen. Han gjorde det af kedsomhed, forklarede han i retten.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at få kontakt med den 23 årige, som politiet meget gerne vil tale med om det opdigtede overfald. Men han kan næppe sigtes for falsk anmeldelse, fordi historien om overfaldet gik igennem flere personer, før SF-politikeren anmeldte det til politiet.