Betjente frikendes i sag om 14-årigs død

Der er ikke grundlag for at straffe eller kritisere betjente fra Østjyllands Politi, der i marts under en biljagt påkørte en flugtbil ved Mårslet syd for Aarhus, hvorefter en 14-årig dreng døde. Det har statsadvokaten afgjort, oplyser drengens families advokatDrengenes bil var ude i kanten af de små træer i rabatten bag den sølvfarvede bil, hvor grene var revet af træerne. (Foto: Claus Bonnerup)
Drengenes bil var ude i kanten af de små træer i rabatten bag den sølvfarvede bil, hvor grene var revet af træerne. (Foto: Claus Bonnerup)

Det var ikke politiets skyld, at en 14-årig dreng i marts mistede livet i en bilulykke på Hørretvej ved Mårslet. Det har Statsadvokaten for Nord- og Østjylland afgjort, efter at have gransket sagen i et halvt år.

- Statsadvokaten har ikke fundet grundlag for at straffe betjentene, der har været undersøgt i sagen. Så den bliver ikke forfulgt yderlige fra den side, siger advokat Michael Juul Eriksen, der repræsenterer den afdøde drengs familie. Den 14-årige dreng døde natten til den 4. marts, da en patruljevogn kort efter midnat forsøgte at standse en bil ved Aarhus.

Overvejer klage
Bilens 17-årige fører valgte imidlertid at trykke på speederen og forsvandt. Politiet optog forfølgelsen, men endte med at køre ind i flugtbilen, der var væltet efter en soloulykke i en kurve på Hørretvej.

Den 17-årige dreng slap med overfladiske skader, mens den 14-årige dreng altså omkom. Ifølge et øjenvidne til ulykken kørte patruljevognen direkte ind i drengen, der var kommet ud af den forulykkede bil.

Den døde drengs familie vil ifølge advokat Michael Juul Eriksen nu overveje, om man vil klage over statsadvokatens afgørelse.