Annonce:
Annonce:

Mishandlet plejebarn: De brugte gangstermetoder

Det var ikke småting af mishandling og fornedrelser, den nu 18-årige Jesper måtte finde sig i fra sine plejeforældre

– Vi følte os som slaver. Hvis vi ikke gad, truede han os. Hvis vi ikke gjorde arbejdet ordentligt, truede han os også, fortæller Jesper. (Foto: Per Rasmussen )
– Vi følte os som slaver. Hvis vi ikke gad, truede han os. Hvis vi ikke gjorde arbejdet ordentligt, truede han os også, fortæller Jesper. (Foto: Per Rasmussen )
Annonce:
Følg Krimi
Annonce:

De tvangsfjernede børn fra plejefamilien i Mern på Sydsjælland gennemlevede ofte afstraffelse og psykisk terror, som leder tankerne hen på rene gangstermetoder.

Det fortæller Jesper, som til sidst flygtede og henvendte sig til politiet.

– Engang blev vi bedt om at stille os op ude i køkkenet, hvor plejefar tog en stor kniv og truede os til at lukke øjnene. Så lavede han en lyd, som om han snittede i noget, inden han udbrød: ’Nu er Jesper død’, fortæller den 18-årige tidligere plejesøn til Ekstra Bladet.

Vi skulle stå i regnen
Han erindrer også, hvordan plejebørnene flere gange blev truet til gennem længere tid at stå med armene løftet ud til siderne i silende regnvejr, indtil plejefar omsider ’forbarmede’ sig og lod de dyngvåde stakler komme i tørvejr igen.

– Det var nogle af de mange modbydelige metoder, han brugte for at gøre os bange og nedværdige os. Dengang turde vi ikke sige noget, fordi han var så dygtig til at snakke udenom. Jeg fortalte engang en lærer på en skole i Præstø, hvordan vi blev behandlet. Men igen lykkedes det plejefar at finde en anden historie, som de troede mere på, siger Jesper.

Heller ikke hans tilsynsværge gennem de seneste fire år anede uråd, før Jesper i december sidste år betroede sig til ham.

– Jesper har aldrig nævnt noget til mig. Plejeforældrene havde tilsyneladende en evne til at skræmme børnene så meget, at de holdt mund med alle de overgreb, de var udsat for, siger tilsynsværgen til Ekstra Bladet.

Det var ikke kun fysisk, Jesper jævnligt blev forulempet af plejefaderen i Mern.

– Han har ofte råbt, at jeg var en plet på samfundet. At krudt var for kostbart til at skyde mig med – og at han i stedet ville bruge lunkent lort. Han har også sagt, at han via sine forbindelser i Politihundeforeningen hurtigt ville kunne finde et våben, hvis han ville slå mig ihjel, siger han.

– Hvorfor gik der så lang tid, før du flygtede og slog alarm?

– Jeg turde ikke. Myndighederne troede jo mere på vores plejeforældre, end de troede på os. Når der var tilsyn, deltog plejemor og plejefar altid sammen med os. Det er jo næsten det samme, som hvis du skal vidne mod en rocker, og fire af hans venner står lige rundt omkring dig, siger Jesper.

Han frygter, at hans tidligere plejefar kan finde på at hævne sig, hvis de en dag mødes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: